15 Mayıs 2013 Çarşamba

SGK Prim Hesaplama


Günümüzde ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların çeşitli sosyal ve sağlık olanaklarından yararlanabilmesi ve daha rahat bir emeklilik geçirebilmeleri amacı ile farklı sistemleri vatandaşların hizmetine sunmaktadır.

Bunun için vatandaşların çalışma süreçleri içerisinde mutlak suret ile prim ödemesi yapması gerekmektedir. Sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşların ödemesi gereken primlerini en net ve en güncel şekilde hesaplayabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde vatandaşlara SGK prim hesaplama hizmeti sunulmaktadır.

SGK prim ödemeleri çalışmakta olan sigortalının almakta oldukları brüt ücretler üzerinden hesaplanmaktadır. Prim ödemeleri tamamen çalışmakta olan vatandaşın maaşının üzerinden gerçekleştirilmemektedir. Bu noktada SGK prim ödemelerinin yüzde on dörtlük kısmı çalışmakta olan sigortalı vatandaşın maaşından, yüzde on dokuzluk kısmı işveren tarafından ödenmektedir.

SGK prim ödemesi hesaplamalarında işsizlik sigortası primi de yer almaktadır. Bu noktada hesaplamada yer almakta olan işsizlik sigortası primi yüzde üç oranındadır. Sizde prim hesaplama işlemi gerçekleştirebilmek için alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede kısa bir süre içerisinde internet üzerinden kolay bir şekilde hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

SGK Prim Hesaplama İçin Lütfen Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder