22 Mayıs 2013 Çarşamba

İşe Giriş Bildirgesi


Ülkemizde vatandaşların haklarını korumak, çeşitli sosyal haklardan yararlanabilmesini sağlamak ve daha güzel bir emeklilik elde edebilmeleri için hizmet vermekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemizin en çok işlem gerçekleştirilmekte olan devlet kurumudur.

Bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde devlet kurumları arasında en aktif olarak hizmet vermekte olan bir devlet kurumudur. Vatandaşların günümüz dünyasının olanaklarından yararlanabilmesi amacı ile hizmet vermektedir.

İşverenler, sigortalı işe giriş bildirgelerini SGK’ ya E-Sigorta kanalı ile elektronik ortam içerisinden göndermek ile mecburi tutulmaktadırlar.

Bu sebep ile işe giriş bildirgeleri SGK’ ya yasal süresi içinde elden verildiği ya da posta kanalı ile gönderildiği durumlar içerisinde dahi, süresi dışında verilmiş gibi idari para cezası uygulanabilmektedir. İşe Giriş Bildirgesi işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna göndermesi mecburi olan bir bildirgedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan işçilere ait işe giriş bildirgeleri TC kimlik numarası girilerek gönderilmelidir. Bu noktada yabancı uyruklu sigortalılara ait işe giriş bildirgelerinin Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünce verilmekte olan ve doksan dokuz ile başlayan kimlik numarası ile elektronik ortam üzerinde gönderiminin yapılması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder