18 Mayıs 2013 Cumartesi

3600 Günden Emeklilik


Ülkemizde vatandaşların emekliliklerini rahat, kaliteli ve iyi koşullarda geçirebilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerini sürdürmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer almakta olan sistemler sayesinde vatandaşlar çeşitli sistemlerden emeklilik haklarını elde edebilmektedir.

Bu noktada vatandaşların emeklilik hakkını üç bin altı yüz gün ile emekli olabilmesi için on beş yıllık sigortalılık süresi, üç bin altı yüz prim ödeme gün sayısı ve yaş şartının birlikte sağlanması mecburidir. Ülkemizde vatandaşlar tarafından SSK’dan az prim ödeme olarak da bilinmektedir.

Bu sistem ile emeklilik elde edebilmenize misal olarak üç bin altı yüz gün prim ödeme gün sayısı ve on yıl sigortalılık süresini 20.04.2011 tarihinde doldurmuş olan bir erkek tabloya bakıldığında elli sekiz yaşında emekli olabilmektedir.

Bu noktada vatandaşların dikkat etmesi gereken husus ise son yedi yıl içerisinde son üç buçuk sene SGK’ ya prim ödemiş olmanız gerekmektedir. Bu uygulama 01.08.2010 tarihi olan 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği süreden sonra işe girenler de dahil edilmektedir. 3600 günden emeklilik elde edebilmeniz için bu gerekli olan koşullara uygun olmanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder