24 Mayıs 2013 Cuma

İlk İşe Giriş Tarihi


Günümüzde vatandaşların emeklilik tarihlerini en doğru ve en iyi şekilde hesaplayabilmeleri için ilk işe giriş tarihi konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir. Aksi takdirde emeklilik yaşını ve emeklilik aylığını hesaplama gibi işlemlerin yanlış yapılması sonucu ortaya çıkabilmektedir.

Bu neden ile bu giriş tarihinin en doğru şekilde bilinmesi büyük önem arz etmektedir. Çünkü emeklilik ile ilgili olan hesaplamalar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilk işe giriş döneminden bugüne kadar olan süreç göz önüne alınarak emeklilik hesaplamaları yapılmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların eski dönemlerde olduğu gibi oldukça uzun vakitler almakta olan sıra bekleme derdini ve stresini yaşamadan rahat ve kolay bir şekilde bu tarih hakkında en doğru bilgiyi alabilmesi amacı ile internet üzerinden E-SGM uygulamasını vatandaşların hizmetine sunmuştur.

Bu uygulamaya gidebilmeniz için ilk olarak alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklamanız gerekmektedir. Bu işlem ile açılan sayfa içerisinde sizden kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il, doğum tarihi ve cilt no gibi sizden başka kimsenin bilemeyeceği bilgiler istenmektedir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra sorgula sekmesine basılarak sigortalı olarak ilk işe başlangıç tarihinizi en net şekilde öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder