7 Mayıs 2013 Salı

SGK Borcu Sorgulama


Günümüzde ülkemizin nüfusunun büyük çoğunluğu bu oran elli milyon gibi bir sayıya tekabül etmektedir ki bu denli büyük oranda vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan sistemler ile çalışmakta ve çeşitli sosyal haklardan yararlanabilmek için hak elde edebilmektedir.

Elli milyon gibi bir sayının Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alması nedeni ile bu sayının on milyon kadarı SGK borcuna sahiptir. Bu SGK borçları SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığının toplanmasından önceki SSK borcu, Bağ-Kur borcu gibi borçlardan biriken borçlardır. SGK borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için yazının sonunda vermiş olduğumuz bağlantı linkine tıklamanız gerekmektedir.

Açılan sayfa içerisinde sizde bir Barkod numarası istenmektedir. Bu numarayı doğru olarak girerek sadece birkaç dakika içerisinde sorgulama işlemini gerçekleştirebilir ve eğer borç yok ise borcu yoktur belgesini rahatlıkla alabilirsiniz. Vatandaşlar eğer borç bulunmakta ise bu borcun ne kadar olduğu ve ne zaman ödemesi gerektiği konusunda detaylı ve güncel olarak bu sayede bilgi edinebilmektedir.

Böylece Sosyal Güvenlik Kurumu borcunu herhangi bir aksama olmadan rahatlıkla yapabilmektedir.

SGK Borcu Sorgulama İçin Lütfen Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder