16 Mayıs 2013 Perşembe

SGK Cenaze Yardımı


Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer alan sistemlerden bazılarına bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşların vefatları gibi bir durumda geride kalan yakınlarının bu süreç içerisinde mağduriyet yaşamaması ve cenazenin uygun bir biçimde defni için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından cenaze yardımı yapılmaktadır.

Sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlarımızın vefat etmesi gibi bir durumda geride kalan eş ve çocuklarının mağdur olmaması amacı ile SGK cenaze yardımı verilmektedir. Günümüzde her yıl farklı oranlarda olan cenaze yardım oranı bu yıl içerisinde üç yüz seksen altı olarak belirlenmiştir.

Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vefat eden sigortalı yakınlarına verilmekte olan cenaze yardımı içi vatandaşların iş Kazası veya meslek hastalığı sonucu, sürekli iş görmezlik geliri, malullük, vazife malullüğü ya da yaşlılık aylığı almakta iken, kendisi için üç yüz altmış gün MYÖ primi ödenmiş olması bu hakkın yakınlarına sağlanması için gereklidir.

Bu hatan yararlanabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna tahsis talep ve beyan taahhüt belgesi ile başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu sayede beş gün içerisinde PTT üzerinden ödeme yapılmaktadır. Bu noktada vatandaşlar herhangi bir neden belirtmedikleri takdirde en fazla beş yıl içerisinde almaları gerekmektedir. Aksi takdirde hakları düşmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder