14 Mayıs 2013 Salı

SGK İş Göremezlik


Günümüzde tıpkı tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de vatandaşlar kaliteli ve rahat bir emeklilik için ve daha refah bir yaşam için sürekli olarak çalışmaktadır. Ancak sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlar bazı olumsuz durumlar ile karşılaşmaktadır.

Bu noktada en yaygın olarak görülmekte olanı ise vatandaşların çalışma esnasında yaşadıkları ağır yaralanma ve sakatlıklardır. Vatandaşlar bu gibi bir durum ile karşılaştıkları takdirde SGK iş göremezlik raporu almaktadırlar. Hatta bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacı ile iş göremezlik ödeneği sunmaktadır.

İş göremezlik raporunu Sosyal Güvenlik Kurumu’na sunmuş olan vatandaşları mutlak suret ile bir öncesine kadar doksan gün kadar prim ödemesinin yapılmış olması gerekmektedir. Diğer tüm hususlar ise kişinin iş göremezlik durumu ve neticesinde hazırlanan raporun sağlamlığı ve doğruludur.

Bu konu genel tanımı ile ikiye ayrılmaktadır. Bu noktada iş göremezlik ve geçici iş göremezlik bulunmaktadır. Vatandaşlar her iki hususta da hak elde edebilmek için SGK’nın belirlemiş olduğu şartlara uygun olması ve başvuruda bulunması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder