6 Mayıs 2013 Pazartesi

SGK İntibak Yasası


Geçtiğimiz yıl başında yürürlüğe girmiş olan intibak yasasının emekli maaşlarına nasıl yansıyacağı konusunda pek çok merak edilen konu ve soru bulunmaktadır. İntibak yasası düzenlemesi ile SSK emeklileri malullük aylığı alanlar ve ölüm aylığı alan kişiler yararlanacak.  Bağ-Kur’lular ile birlikte SGK intibak yasası kapsamından faydalanacak emekli sayısı, 1 milyon 913 bin 442 kişi olacak. Ülkemizde yürürlüğe girmiş olan bu yasadan iki bin öncesinde emekli olan vatandaşlar yararlanabilecektir.

Bu noktada bahsi geçmekte olan maddede yer almakta olan bilgiye göre 2000 öncesinde emekli olmuş olan vatandaşların hesaplanan aylıklarının, sigortalı veya hak sahiplerine 2013 yılı Ocak ayı ödeme döneminde ödenmekte olan aylık tutarının altında kalması halinde, mevcut aylıkların ödenmesine devam edileceği ve hesaplanan aylıklar için geriye yönelik herhangi bir ödeme yapılmayacağı karar bağlanmıştı.

Vatandaşların ödenecek olan emekli aylıklarına yansıyacak olan bu artış ile vatandaşların hakları kendilere sunularak bu konudaki mağduriyetleri tamamen giderilmesi amaçlanmaktadır. İntibak yasası kapsamı içerisinde aylıklarına zam yapılacak emeklilere genel toplam neticesinde iki milyar dört yüz kırk milyon TL ödeme yapılmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder