9 Mayıs 2013 Perşembe

Emeklilik Yaşı Hesaplama


Tüm dünya genelinde vatandaşlar yaşamlarını çalışarak emekli olma mücadelesi içerisinde geçirmektedirler. Günümüzde tüm dünya genelinde farklı ülkelerde farklı emeklilik sistemleri bulunmaktadır.

Ülkemizde bu emeklilik konusunda iki ayrı koşul bulunmaktadır. Bu noktada vatandaşların ilk olarak belirlenmiş olan süreyi doldurmuş olması gerekmektedir. Bu neden ile vatandaşların devlet tarafından belirlenmiş olan sayıda primi Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenmiş olması gerekmektedir.

Bu noktada ikinci koşul ise belirli bir yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir. Vatandaşlar bu iki koşulu tam anlamı ile yerine getirdikleri takdirde emeklilik haklarını elde edebilmektedirler. Günümüz dünyasının büyük bir hızdaki gelişimi internetin çok daha yaygın olarak kullanılmasını ve insanların yaşamlarını daha kolay bir hale getirmektedir.

Bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu’ da vatandaşlara internet üzerinde yer almakta olan emeklilik yaşı hesaplama olanağı sunmaktadır. Bu sayede sadece birkaç dakika içerisinde alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantı ile hesaplama işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu sayede vatandaşlar sigortaya ilk giriş tarihlerine ve prim ödemelerine göre emeklilik yaşlarını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Emeklilik Yaşı Hesaplama İçin Lütfen Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder