25 Mayıs 2013 Cumartesi

SGK Gecikme Faizi


Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna olan askerlik borçlanması, doğum borçlanması ve rapor borçlanması gibi sistemler ile borçlu olabilmektedirler. Günümüzde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarını önceden belirlenmiş olan miktarlar ile beraber belirli bir periyot eşliğinde ödemesini gerçekleştirmektedir.

Ancak vatandaşlar bazı durumlarda ödeme işlemlerini gerçekleştirirken bazı sorunlar ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu durumda vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarının ödemelerinde aksatma yapmalarına neden olabilmektedir.

Bu noktada borca belirli bir düzeyde faiz işlenmektedir. Vatandaşların gerçekleştiremedikleri ödemenin faiz işlemi borcun olduğu yıl ve aya göre değişiklik gösterebilmektedir. Fakat çoğu zaman çıkarılan aflar sayesinde SGK gecikme faizi indirimleri veya borcun faizinin alınmaması gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna var olan ödeyemedikleri borçlarının ne kadar faiz göreceğini belirleyebilmek ve hesaplayabilmek için internet üzerinde yer almakta olan uygulamayı kullanmaktadır. Bu uygulamaya alt tarafta yer alan bağlantı sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu faiz oranlarını inceleyebilmek için borç dönemi ay ve yıl olarak, borcun tutarı gibi bilgilerin girilmesi yeterli olmaktadır.

SGK Gecikme Faizi İçin Lütfen Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder