29 Mayıs 2013 Çarşamba

SGK Askerlik Borçlanması Hesaplama


Ülkemizde her erkek bireyin en temel görevi olan askerlik sigortalı çalışan bireylerin bu vatani görevi süresince sigortalılık süresi kesintiye uğramış olmaktadır. Bu neden ile vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacı ile SGK tarafından uygulanan sitem sayesinde askerden dönen bireyler askerde oldukları sürecin sigortalı yükümlüsü tarafından ödenmesi gerekmektedir.

Eğer sigortalı olarak çalışmakta olan kişi askere gitmeden evvel Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışmakta ise bu prim gün sayısına etki etmektedir. Ancak bu noktada unutulmaması gereken ve dikkate alınması gereken en önemli husus ise SGK askerlik borçlanması hesaplama ile emeklilik yaşının direkt olarak hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır.

Bu işlemden yararlanabilmek için kişinin bireysel olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunması gerekmektedir. Ayrıca kişi isterse askerlik süresini isterse de dilediği kadar olan kısmını borçlanabilme olanağına sahiptir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için yapmanız gereken tek şey alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklamak olacaktır.

Bunun dışına ayrıca sadece askere gitmeden önce sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlar değil aynı zamanda da askerden döndükten sonraya sigortaya giriş yapan kişilerde askerlik süresini borçlanabilme olanağına sahiptirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder