4 Mayıs 2013 Cumartesi

BAĞ-KUR Hizmet Dökümü


Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer almakta olan Bağ-Kur konusunda vatandaşlar eski dönemlerde kurum binasına gitmesi ve uzun kuyruklarda saatlerce süren bir bekleyiş gerçekleştirmesi gerekmekteydi. Ancak artık günümüzde vatandaşlar internet üzeriden çok kısa bir süre içerisinde BAĞ-KUR Hizmet Dökümü alabilmektedir.

Bağ-Kur’ a bağlı olan vatandaşların hizmet dökümü alabilmesi için iki yöntem bulunmaktadır. Bunlardan şifre ile giriş yapılmakta olanı E-Devlet sistemidir. Vatandaşların buradan hizmet dökümü alabilmesi için mutlak suret ile ilk olarak PTT’den şifre alması gerekmektedir.

Ancak şifresiz olarak işlem yapmak ve hizmet dökümü almak isteyen vatandaşlar için de Sosyal Güvenlik Kurumunun online bir uygulaması bulunmaktadır. Bağ-Kur’ a bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantı üzerinden Bağ-Kur ile ilgili hizmet dökümü alma işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedirler.

Bu noktada vatandaşlar bağlantıdaki sayfa içerisinde kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il, cilt no ve doğum yılını girdikten sonra doğru bir şekilde güvenlik kodunu da yazarak sorgulama işlemini gerçekleştirebilmektedir. Açılan sayfa içerisinde 4B Hizmet Dökümü seçeneğine tıklanması gerekmektedir.

BAĞ-KUR Hizmet Dökümü İçin Lütfen Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder