26 Mayıs 2013 Pazar

SGK E-Borcu Yoktur


Günümüz dünyasının teknolojik seviyesi ve sunduğu olanaklar sayesinde ülkemizde artık vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarının ödenmesi ile biten borçlarına dair belgeyi kolay bir şekilde internet üzerinde yer almakta olan uygulamalardan alabilmektedir.

Vatandaşlar askerlik, doğum ve rapor gibi hizmetlerden dolayı Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlanabilmektedirler. Vatandaşlar bu borçlanmalarını farklı hesaplanmalar ile hazırlanmış olan ödeme planına göre yapmaktadır.

Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna olan ödemelerini tamamen gerçekleştirdikten sonra borçlarının bittiğine dair Sosyal Güvenlik Kurumundan belge almaktadır. Bu belgeyi kurumların binasından alabildiğiniz gibi alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantı ile de internet üzerinden kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.

Bu işlem için ihtiyacını olan tek şey barkod numarasıdır. Barkod numarasını da girdikten sonra listele seçeneğine tıklanmalıdır. Bu sayede SGK E-Borcu Yoktur belgesi sadece birkaç dakika içerisinden herhangi bir noktadan internete erişim sağlanarak alınabilmektedir. Vatandaşlar bu işlemi internete bağlanabildikleri herhangi bir noktadan kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilmektedir. Bu sayede kurumlarda harcanan vakitlerden tasarruf edilebilmektedir.



SGK E-Borcu Yoktur İçin Lütfen Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder