29 Nisan 2013 Pazartesi

SGK Sorgulama



Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşlara sunulan yeni hizmet sayesinde artık vatandaşları SGK ile ilgili olan işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunun eski sistemlerde vatandaşlar bilgi edinebilmek ve işlemlerini gerçekleştirebilmek için bir devlet dairesine giderek oldukça uzun vakitler sıra bekleme mecburiyetinde kalmaktaydı.

Ancak artık vatandaşlar bu mecburiyetten kurtularak diledikleri yerde diledikleri zaman internet vasıtası ile Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. Sürekli olarak gelişen dünyamızda bu konu zaten elzem hale gelmiştir. Vatandaşların artık SGK sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için yapmaları gereken tek şey SGK resmi sayfasını ziyaret ederek ana sayfada yer alan uygulamaya gitmek olacaktır.

Dilerseniz alt kısımda size vermiş olduğumuz linkten direkt olarak E-SGM uygulamasına gidebilirsiniz. Açılan pencere içerisinde kimlik bilgileriniz olan kimlik numarası, cilt no, doğum yeri ve nüfusa kayıtlı olunan ili doğru bir şekilde girdikten sonra alt kısımda yer alan güvenlik kodunu da boş alana girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiz. Bu açılan sayfada ise hizmet dökümü linkine tıklayarak sorgulama işlemin tamamlayabilirsiniz.



SGK Sorgulama İçin Lütfen Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder