30 Nisan 2013 Salı

E-Devlet Hizmet Dökümü


Günümüz dünyasının büyük bir hız ile gelişmekte olan teknolojisine ülkemizin devlet kurumları arasında en çok işleyen Sosyal Güvenlik Kurumu’ da entegre olmak mecburiyetinde kalmıştır. Bu noktada ülkemizde çalışan sigortalı vatandaşlar 2008 senesinden beri hizmete açılan E-Devlet sistemini kullanarak işlemlerini gerçekleştirebilmektedir.

Günümüzde artık çalışan vatandaşlar resmi devlet dairelerine gitme mecburiyetinde kalmadan istedikleri herhangi bir nokta içerisinden internet vasıtası ile E-Devlet hizmet dökümü alabilmektedir. Bu yöntem çok daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Bu noktada vatandaşların ilk olarak PTT şubelerinden kimlik numaraları ile şifre almanız gerekmektedir. Şifreyi aldıktan sonra altta vermiş olduğumuz bağlantı ile E-Devlet giriş sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Burada kimlik numarası ve şifreyi girdikten sonra açılan sayfa içerisinden benim sayfam kısmına gelinmesi gerekmektedir.

Benim sayfam kısmında sol tarafta yer almakta olan kısımdan hizmet dökümü seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Böylece küçük pencere açılacaktır. Bu pencere içerisinden sigorta bilgilerinizin en güncel şeklini en ince detaylarına kadar görüntüleyebilirsiniz.

E-Devlet Hizmet Dökümü İçin Lütfen Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder