23 Nisan 2013 Salı

SSK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır

Vatandaşların devlet tarafından sunulmakta olan sağlık hizmetlerinden yararlanmak ve emeklilik gibi çeşitli sosyal hizmetlerinden faydalanabilmek amacı ile çalışma hayatları süresince bağlı bulundukları SSK sistemi hakkında en güncel bilgileri almak ve işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirebilmek için artık teknoloji ve internetten yararlanılmaktadır. Devletin 2008 yılında aktif olarak vatandaşın hizmetine açtığı e-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlar devlet kurumları ile olan pek çok işlemini gerçekleştirebildiği gibi SSK ile ilgili olan işlemlerini de çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Ancak bu sistemi tek bir olumsuz tarafı var. Çünkü e-Devlet sistemi üzerinden SSK hizmet dökümü alabilmek için öncellikli olarak PTT şubelerinden kimlik numarası ile makul bir ücret karşılığında şifre alınması gerekmektedir. Bu neden ile SSK tarafından yeni bir sistem geliştirilerek vatandaşın hizmetine sunuldu. BU yeni sistem sayesinde vatandaş artık hiçbir şekilde şifre kullanmadan hizmet dökümü alma işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir.

Bu yeni sistem üzerinde kişinin kimliğinde yer alan ve herkesin bilemeyeceği bilgiler sorulmaktadır. Bu bilgiler doğru bir şekilde girilerek en güncel dökümler alınabilmektedir. Bunun dışında yine e-Devlet sistemi üzerinden de bu hizmetten faydalanabilmek olanak dahilindedir.

SSK tarafından yayımlanan bu yeni sistemde istenilen bilgiler doğru bir şekilde girildikten sonra sorgula butonuna basılmalıdır. Bu işlemin ardından çıkan pencerenin sol kısmında yer almakta olan Hizmet Dökümü 4A seçeneğine basılarak hizmet dökümü kolay bir şekilde alınabilmektedir.

Bu sistem hem vatandaşın kurumlarda gereksiz vakit kaybı yaşamasını engellediği gibi aynı zamanda da kurumlardaki iş yükünü de azaltarak işlemlerin çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesine olanak sağlamaktadır. Vatandaşlar herhangi bir bilgisayar üzerinden interneti kullanarak bu sisteme erişim sağlayarak sadece birkaç dakika içerisinde en güncel bilgilerinin dökümünü alabilmektedir.

SSK Hizmet Dökümü İçin Lütfen Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder