22 Ağustos 2013 Perşembe

SSK Hasta Bakım Aylığı

Günümüzde insanlar bir şekilde yaşamlarını idame ettirebilirken bazı insanların bakıma ihtiyaçları olmaktadır. Bu durumda kişinin yakınlarının omuzlarına oldukça büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Ülkemizde düşük olan ücretler nedeni ile bakım esnasında en çok karşılaşılmakta olan sorunların başında maddiyat gelmektedir. Bu neden ile devlet SSK hasta bakım aylığı ile evlerinde bakıma muhtaç bireyin bulunduğu kişilere maddi açıdan yardımda bulunmaktadır.

SGK hasta bakım aylığı şartları nelerdir ve nasıl alınır.

Ükemizde bu SSK hasta bakım aylığı hizmeti genel olarak yaşlılara verilmektedir. Ancak bunun dışında ülkemizde evinde yatalak hasta olan ve evden çıkamayacak düzeyde hastalığı olan vatandaşlar için de  hasta bakım aylığı verilmektedir.

SSK hasta bakım aylığı alabilmek için vatandaşların ilk olarak bir rapor çıkartması gerekmektedir. Bu raporun ise tam teşekküllü bir hastaneden alınmış bir sağlık raporu olması gerekmektedir. SGK Bunun dışında  hasta bakım aylığı almak isteyen vatandaşların ülkenin her noktasından 444 3 833 numaralı telefonu arayarak talepte bulunabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder