4 Ağustos 2013 Pazar

SSK Askerlik Borçlanması


Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde erkeklerin askerlik gün sayılarını da borçlanarak emeklilikleri için prim gün sayısına ilave edebilmelerine olanak sağlamaktadır. Bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu SSK askerlik borçlanması ile askere gidiş tarihiniz, ilk sigortalı olduğunuz tarihten daha önce ise, sigortalılık tarihiniz borçlandığınız süre kadar geri alınmaktadır.

SSK askerlik borçlanması nasıl yapılır

Bu Sosyal Güvenlik Kurumu SSK askerlik borçlanması ile askerlik süresini borçlanarak ödemek suret ile, ödemiş olduğunuz prim gün sayısı artmaktadır. Daha fazla prim gün ödediğiniz için de maaşınız doğal olarak biraz daha yüksek olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu askerlik borçlanması olanağı ile askerlik günleriniz öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış iseniz emekliliğiniz için ihtiyacını olan prim gün sayınızda eksik bulunmakta ise askerlik döneminden dilediğiniz süreyi borçlanarak prim günlerinize ilave ederek emekliliğinizi alabilirsiniz.

Askerlik öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamayan vatandaşlar ise askerlikten sonra sigortalı olarak çalışmaya başladıkları takdirde prim günleri on sekiz ay önceden başlamaktadır. SSK askerlik borçlanması  işlemini on sekiz ayın dilediğiniz kadarı için yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu SSK askerlik borçlanması işlemini yapabilmeniz için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda yapılması gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder