19 Ağustos 2013 Pazartesi

Emekli Maaşına Haciz

Sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emeklilik koşullarını yerine getirdikleri takdirde emekliliklerini elde edebilmektedirler. Ancak ülkemizde emekli maaşlarının düşük olması ve emekli vatandaşların maddi açıdan sıkıntı içerisinde olması gibi nedenler ile var olan borçlarının ödenememesi nedeni ile emekli maaşına haciz işlemi uygulanmaktadır.

Emekli maaşına haciz konulabilir mi?

Ancak bu noktada emekli vatandaşların dikkat etmeleri gereken bir husus bulunmaktadır. Ülkemizde yeni çıkarılmış olan yasa ile artık emekli maaşına haciz işlemi kişinin izni olmadan gerçekleştirilememektedir. Ülkemizde artık kanun gereğince haciz işlemi sadece Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları için kurum, nafaka alacakları için ise boşlanılan eş ve çocuklar tarafından izinsiz emekli maaşına haciz işlemi uygulanabilmektedir.

Bunun dışındaki herhangi bir nedenden dolayı sizin izniniz olmadan haciz işlemi uygulanamamaktadır. Ancak siz haciz işlemi uygulanabilir izni verdiğiniz takdirde bu işlem gerçekleştirilebilmektedir. Emekli maaşına haciz oranı da yüzde yirmi beşi geçemez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder