7 Ağustos 2013 Çarşamba

SGK İşe Giriş Bildirgesi


Günümüzde artık vatandaşlar işe giriş yaptıkları takdirde işverenlerinin SGK işe giriş bildirgesi doldurularak Sosyal Güvenlik Kurumuna göndermesi mecburidir. İşe giriş noktasında en önemli  hususlardan ve aşamalardan bir tanesini oluşturan bu bildirgenin doğru bir şekilde işveren tarafından doldurularak Sosyal Güvenlik Kurumuna online olarak gönderilmesi gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu bu konuda işverenlere büyük bir kolaylık sağlayarak SGK işe giriş bildirgesi sistemini internet üzerinden hizmete soktu. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde hizmete açılan bu sisteme ulaşmak için alt kısımda yer almakta olan bağlantıya tıklamanız gerekmektedir. SGK işe giriş bildirgesi hem işe giriş hem de işten ayrılış durumlarında doldurularak Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.

Bağlantıya tıkladığınızda açılan sayfa içerisinde işverenden kullanıcı adı, sistem şifresi ve işyeri şifresi istenmektedir. Bu bilgiler girildikten sonra en son olarak güvenlik anahtarı da resimdeki gibi aynen boş kutuya yazılarak giriş yapılabilmektedir. Bu noktada açılan sayfa içerisinde işveren SGK işe giriş bildirgesi hazırladığı çalışanın sigorta sicil numarası başta olmak üzere diğer bilgilerini de doğru bir şekilde girerek SGK göndermesi gerekmektedir.

SGK İşe Giriş Bildirgesi İçin Lütfen Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder