29 Aralık 2013 Pazar

SSK İş Göremezlik

Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların yaşadıkları çeşitli sağlık sorunları nedeni ile mağduriyet yaşamaması amacı ile verilmektedir. SSK iş göremezlik ödeneği vatandaşlara bazı koşullar çerçevesinde verilmektedir.

Bu koşullar arasında iş kazası ve meslek hastalığı, iş göremezliğin oluştuğu tarihten önce bir yıl içerisinde doksan gün prim ödenmiş olması, analık durumunda yine aynı şekilde olduğu tarihten önce bir yıl içerisinde doksan prim ödenmesi gibi koşullar yer almaktadır. Bu koşullara uyan vatandaşlar SGK iş göremezlik ödeneği alabilme olanağına sahip olabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilmekte olan bu ödeneği almak için vatandaşların kuruma başvuruda bulunması gerekmektedir.

SGK iş göremezlik sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları, sayesinde sadece birkaç dakika içerisinde e-sgm uygulaması ile kolaylıkla yapabilme olanağınızın bulunduğu SGK iş göremezlik sorgulama işlemi için mutlak suret ile T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olunan il ve cilt numarası bilgilerinin girilmesi gerekmektedir.

Daha sonra ise sistem içerisinde sağ kısımda yer ala liste içerisinden de ilk olarak iş göremezlik ödeme seçeneğine daha sonra açılan seçenekler içerisinde ödeme görme 4A-4B seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder