7 Ocak 2014 Salı

SGK Kreş Parası


Sosyal Güvenlik Kurumu özellikle çalışan sigortalı bayanları, çalışma yaşantılarında hamilelik nedeni ile yaşadığı sorunlara çözümler üretebilmek için farklı sistemler ve olanaklar sunuyor. Ülkemizde iş yaşantısı içerisinde kadınların daha etkin bir rol üstlenebilmesi ve işlerinde daha rahat bir şekilde hareket edebilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu çeşitli sistemler geliştirmektedir.

SGK Kreş Parası Kimler Alabilir ve Nasıl Alınır

Ülkemizde çalışmakta olan çocuk sahibi anneler için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından geliştirilen yeni sistem olan SGK kreş parası ile çalışan anneler artık iş yaşantılarında daha etkin bir konumda yer alabilmeleri amacı ile çocuklarının kreş parasını vermektedir.

Bu yeni sistem olan SGK kreş parası ile ülkemizde çalışmakta olan çocuklu bayanların sıfır ila beş yaş arasındaki çocuklarının kreş parasını devlet karşılamaktadır. Bu sistem ile artık doğum ardından çocuk bakımı nedeni ile istihdam dışında kalan çalışan bayanların bir an evvel çalışma yaşantısına geri dönebilmesi amaçlanmaktadır.

SOYBİS adı verilmekte olan sistem ile çalışmakta olan kadınlara yapılacak SGK kreş parası ödemelerinin miktarı çalışan bayanın gelir düzeyleri üzerinden belirlenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder