5 Aralık 2013 Perşembe

Emekli Sandığı Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları ile artık kurum ile ilgili olan sigorta ve emeklilik işlemleri sadece birkaç dakika içerisinde yapılabilmektedir. Bu noktada da online ve şifresiz olarak Emekli Sandığı sorgulama işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilmeniz amacı ile yazımızın sonunda yer almakta olan e-sgm uygulamasına yönlendirilmekte olan bağlantıya tıklamanız gerekmektedir.

Emekli Sandığı sorgulama nasıl yapılır

Emekli Sandığı sorgulama işleminiz için yazımızın sonunda yer almakta olan bağlantıya tıkladığınız takdirde yönlendirilmekte olduğu e-sgm uygulaması üzerinden şifresiz olarak işleminizi gerçekleştirebilmeniz için sizden başka kimsenin bilemeyeceği niteliklerdeki istenen bilgileri girmeniz gerekmektedir.

Bu noktada T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusta yer alan cilt numarası ve nüfusa kayıtlı olunan il bilgilerini girmesi gerekmektedir. Bu işlemin ardından da güvenlik kodunun da girilmesi ve sorgula sekmesine tıklanması gerekmektedir.

Bu noktada açılan sayfa içerisinde yer almakta olan seçenekler içerisinde en üstte yer alan seçenek olan tescil kaydı tespiti sekmesine tıklamanız ve daha sonra alt kısmında açılan alt kategoriler içerisinden de tescil kaydı tespiti 4C seçeneğine tıklayarak Emekli Sandığı sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder