9 Aralık 2013 Pazartesi

BAĞ-KUR Emeklilik Yaşı

Bağ-Kur emeklilik yaşı ülkemizde artık Bağ-Kur’a bağlı olarak kendi nam ve adına çalışmakta olan vatandaşlar 01.10.1999 tarihi itibari ile yirmi üç yıldan fazla emeklilik süresini doldurmuş olan erkek sigortalıların eski sistemlerde olduğu gibi yaş koşullarına bağlı olmadan emeklilik haklarını alabilmeleri olanağı bulunmaktadır.

Ülkemizde Bağ-Kur’dan emekli olacak erkeklerin yirmi beş yılı tamamlamalarına iki yıl ve daha az süre kalmaları halinde yirmi beş yıl hizmet sürelerini doldurmaları karşılığında kırk dört yaşında emekli olabilmektedirler. Ayrıca hizmet süresi olan yirmi beş yıllık hizmet sürelerini doldurmalarına yirmi iki yıldan fazla olan erkek sigortalılar altmış yaşında emekli olabilme olanağına sahip olabilmektedir.

Bağ-Kur Emeklilik Yaşı Kaçtır

Ülkemizde kendi nam ve adına çalışmakta olan bayan Bağ-Kur’lu vatandaşlar yirmi yıllık hizmet süresini doldurmalarına iki yıl ve daha az kalmaları durumunda kırk yaşında emekli olabilmektedirler. Bayanların Bağ-Kur emeklilik yaşı için eğer yirmi yıllık hizmet süresini doldurmalarına on yedi yıldan daha fazla kalmış ise elli sekiz yaşında emekliliklerini elde edebilmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder