23 Aralık 2013 Pazartesi

Emekli Sicil No

Her vatandaş emekliliğini daha iyi şartlar altında geçirebilmek ve daha güzel ve refah seviyesi yüksek bir emeklilik hayatı geçirebilmek amacı ile yoğun olarak çalışarak yaşamlarını geçirmektedirler. İnsanların en büyük hayallerinden bir tanesi olan bu emeklilik günü geldiğinde ve emekli olunduğunda yapılacak işlemler ile ilgili olarak emekli sicil no gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilmekte olan bu emekli sicil numarası, emeklilik ile ilgili ve emeklilerin yapacakları işlemlerde ihtiyaçları olacak bir sicil numarasıdır. Bu noktada bu sicil numarasını bilmeyen emekli vatandaşlarımız internetten oldukça kolay bir şekilde öğrenebilmektedirler.

Emekli Sicil No Nasıl Öğrenilir

Emekli sicil no internet üzerinde yer almakta olan e-sgm uygulamasından kolayca, şifresiz olarak öğrenilebilmektedir. E-sgm uygulaması üzerinden T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olunan il ve cilt numarası bilgilerinin girilmesi gerekmektedir.

Sayfa içerisinde yer alan güvenlik kodu da girildikten sonra kolay bir şekilde sorgulama işlemi gerçekleştirilir. Sonuç ekranında emekli sicil no öğrenebilmek için emekli hizmet bilgisi seçeneğine tıklanması ve açılan alt seçenekler içerisinden 4 emekli hizmet bilgisi seçeneğine tıklanması yeterli olmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder