20 Aralık 2013 Cuma

E-Devlet Askerlik Sorgulama

E-devlet askerlik sorgulama işleminiz için ilk olarak internet üzerinde yer almakta olan sanal devlet sistemi olan e-devlet sisteminin giriş sayfasını açmanız gerekmektedir. Bu noktada giriş işlemi için gerekli olan bilgileri girmeniz gerekmektedir. E-devlet askerlik sorgulama işlemi için açılan sayfa içerisinde sorgulama işleminizi yapabilmeniz için e-devlet şifreniz ve kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

E-Devlet Askerlik Sorgulama Nasıl Yapılır

Eğer E-Devlet şifreniz yok ise herhangi bir PTT şubesine giderek iki TL karşılığında bir E-Devlet şifresi almanız gerekmektedir. E-Devlet şifreniz ve kimlik numaranız ile sisteme giriş yapmanızın hemen ardından ana sayfa üzerinde yer almakta olan e-hizmetler seçeneğine girmeniz gerekmektedir. Bu kısımda yer almakta olan devlet kurumları ve uygulamaları içerisinden Milli Savunma Bakanlığı uygulamalarını bulmanız gerekmektedir.

Bu bu uygulamalar arasından ise sevk edilecek eğitim merkezi seçeneğine tıklayarak e-devlet askerlik sorgulama işleminizi tamamlayarak sadece birkaç dakika içerisinde askerliğiniz ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilme olanağına sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder