5 Ekim 2013 Cumartesi

İsteğe Bağlı Sigorta

Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında vatandaşların çeşitli sosyal haklardan ve sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine olanak sağlayacak farklı özelliklerde ve yapılarda, farklı sigorta çeşitleri bulunmaktadır. Bu sigorta çeşitleri arasında yer almakta olan isteğe bağlı sigorta, vatandaşların isteklerine göre ve bağlı olarak prim ödemek koşulu ile uzun vadeli sigorta kollarına ve genel sağlık sigortasına bağlı olmalarına olanak sağlamakta olan bir sigorta çeşididir.

İsteğe Bağlı Sigorta Şartları Nelerdir

Ancak vatandaşların isteğe bağlı sigorta hakkından yararlanabilmesi için belirli koşullar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiştir. Buna göre vatandaşların, zorunlu sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmamak veya sigortalı olarak çalışmakla birlikte, ay içerisinde 30 günden az çalışmak veya son bir yıl içinde 360 günden az çalışmak ya da tam gün çalışmamak gibi bir iş programının olması gerekmektedir.

Vatandaşlar ayrıca kendi sigortalılığından dolayı aylık bağlanmamış olması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Tüm bu koşulların haricinde vatandaşların mutlak suret ile isteğe bağlı sigorta talep dilekçesi ile Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder