3 Ekim 2013 Perşembe

SGK İhbar Tazminatı

SGK ihbar tazminatı ülkemizde tıpkı kıdem tazminatı gibi sigortalı olara çalışmakta olan vatandaşlara tanınmış bir hak türüdür. Bu noktada sigortalı olarak çalışmakta iseniz çalışmakta olduğunuz iş yerin de işvereniniz ile herhangi bir sözleşme feshi esnasında dikkat edilmesi gereken ve uyulması ve uygulanması mühim olan bazı şartlar bulunmaktadır.

SGK İhbar Tazminatı Şartları Nelerdir

Bu noktada hem siz hem de işvereniniz bu şartları yerine getirmek ile yükümlüdür. Bu neden ile eğer işvereniniz sizi işten çıkaracağı zaman sizin o işyeri içerisinde çalışma zamanına göre bildirimde yani ihbarda bulunması gerekmektedir.

İşte tam bu noktada işvereniniz eğer size gerekli olan süreci tanımadan sözleşmenizin feshini gerçekleştirdiği takdirde size SGK ihbar tazminatı ödemek mecburiyetinde kalmaktadır. Bu noktada işvereninizin size sözleşmenizin feshinden önce eğer alt ay çalışmış iseniz iki hafta, altı ay ila bir buçuk yıl için dört hafta yani yirmi altı gün, bir buçuk yıl ila üç yıl için kırk iki gün ve üç yıl ve daha fazlası için elli altı gün öncede size ihbarda bulunması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder