13 Ekim 2013 Pazar

E imza Nedir ?

Diğer bir adı ile dijital imza olan e-imza nedir sorusu günümüzde bu alanda yapılmakta olan internet üzerindeki aramalarda sorgulamadır. En genel tanımı ile elektronik dokümanları imzalayabilmek ve bu elektronik belgeleri alan ve gönderen kişilerin kim olduğu konusunda bilgi sahibi olabilmesini sağlamaktadır.

Günümüzde özellikle E-Devlet sistemi ile çok daha yaygın bir hale gelen e-imza ile E-Devlet sistemine şifresiz olarak giriş yapılabilmektedir. E-Devlet giriş sayfasında yer alan giriş seçenekleri arasında yer alması nedeni ile e-imza nedir ve nasıl kullanılır sorusu ortaya çıkmaktadır. Bu sistem şifrelenmiş verileri gönderen bilgisayar ile bu şifrelemeyi çözebilen alıcı bilgisayar arasında çalışmaktadır.

E-imza Nasıl ve Ne Amaçla Kullanılır

E-Devlet sistemine çok daha kolay bir şekilde şifresiz olarak giriş yapabilmenizi sağlamaktadır. Bunun dışında e-imza ile pek çok resmi dosya gönderim işlemlerinde ıslak imza yerine kullanabilirsiniz. Ancak e-imza kullanabilmeniz için ek bir aparata ve kart sürücüsü yazılımına ihtiyacınız bulunmaktadır.

Özellikle teknolojinin oldukça büyük bir hız ile gelişmesi sayesinde pek çok noktada sanal dünya üzerinden gerçekleştirilmekte olan işlemlerde kullanılabilmekte olan bu imza türü aynı zamanda da ulaşımı olanaksız ya da geç olacak noktalara gerekli evrakların gönderimi konusunda olanaklar sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder