27 Nisan 2013 Cumartesi

Hizmet Dökümü

Sürekli olarak gelişen SGK vatandaşlarına daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmet sunabilmek amacı ile teknolojiyi kullanarak yeni bir uygulama sunmuştur. Bu uygulama sayesinde artık vatandaşlar, ödenen primler, ne kadar ödendiği, nasıl hesaplanmakta olduğu gibi pek çok sigorta bilgilerinin en güncel halinin hizmet dökümü ile alabilmekte ve inceleyebilmektedir.

Vatandaşların bu şekilde hizmetlerinin dökümlerini alabilmek için yapmaları gereken tek şey SGK resmi sitesini ziyaret ederek bünyesinde yer alan uygulamayı açmak olacaktır. Burada kendisinden istenilen bilgileri doldurarak en güncel sigorta bilgilerine ulaşabilmekte ve bir dökümünü alabilmektedir.

Bunun dışında ikincil olarak devlet kurumlarının bir araya getirildiği E-Devlet uygulaması ile sigorta bilgilerine ulaşılabilmektedir. Ancak bunun için PTT şubelerinden şifre alınması gerekmektedir. Bu şifre ve kimlik numarası ile uygulamaya giriş yapılabilmekte ve kurumlar kategorisinden SGK sayfasına ulaşılarak kolay bir şekilde en güncel bilgiler görüntülenebilmektedir

Temeli 1945 senesine dayanmakta olan SGK geride bırakmış olduğu yıllar içerisinde farklı yapılarda ve sistemlerde vatandaşların haklarını korumak ve çeşitli sağlık olanaklarından yararlanabilmesi amacı ile güvence altına almaktadır.

Şifresiz Hizmet Dökümü Almak İçin Lütfen Tıklayın

E-Devlet İle Hizmet Dökümü Almak İçin Lütfen Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder