26 Nisan 2013 Cuma

SGK Hizmet Cetveli


Günümüzde vatandaşların en büyük mağduriyetlerinden bir tanesi zaman kaybıdır. Günümüz dünyasında bu denli önem arz etmekte olan zamanın SGK gibi ülkemizin en çok işlem gerçekleştirilmekte olan kurumlarında harcaması çeşitli sorunlara neden olabilmekteydi.

Ancak SGK bu soruna bir çözüm olabilmesi ve vatandaşların sıralarda uzun vakitler kaybetmesine engel olabilmek amacı ile internet üzerinden SGK Hizmet Cetveli alınımına olanak sağlamıştır. Çalışan vatandaşların SGK ile olan işlemlerinin detaylı bilgilerinin görüntülenebilmekte olduğu uygulamaya SGK resmi internet sitesi üzerinden ulaşabilmek olanak dahilindedir.

Bu uygulamaya girildiği zaman kişiden başka kişilerin bilemeyeceği, nüfusa kayıtlı olunan il, doğum tarihi, kimlik numarası ve cilt no gibi kişisel bilgiler sorulmaktadır. Bu bilgiler doğru bir şekilde girildikten sonra sorgulaya basılarak hizmet cetveli kolay bir şekilde görüntülenebilmektedir.

Vatandaşlar dilerlerse şifre kullanarak bu işlemi devlet kurumlarının bir araya getirildiği E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Vatandaşların sıralarda, kuyruklarda beklemesine son veren bu uygulama aynı zamanda da bu gibi küçük ve kolay işlemler nedeni ile ağır iş yükü oluşan kurumlarının yavaş işleyen işlemlerini de hızlandırabilmiş olmaktadır.


SGK Hizmet Cetveli İçin Lütfen Tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder