14 Şubat 2014 Cuma

SSK Gün Sorgulama İşlem Merkezi

Çağımızın Özelliklerine Uygun Bir Sosyal Güvenlik Sistemi
Sosyal Sigortalar Kurumu, ya da kısa adıyla SSK, 1946 yılında sosyal güvenlik sistemimizin özel sektör çalışanlarını kapsayan bir kurum olarak 2006 yılına kadar faaliyet göstermiştir. Özel sektör çalışanlarının özlük hakları, emeklilik sigortası, sağlık sigortası ve çeşitli tazminatlarının devlet güvencesi altında sigortalanmasından sorumlu olan bu kurum, ilk sosyal güvenlik sistemimiz kurumlarından biridir.
2006 yılında sosyal güvenlik sistemimizle ilgili olarak başlatılan yeniden yapılanma çalışması çerçevesinde, Emekli sandığı ve Bağkur gibi diğer sosyal güvenlik kurumlarıyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK adı altında tek merkezden yönetilmeye başlayan Sosyal Sigortalara Kurumu, aynı zamanda özel sektör çalışanlarını kapsamasına bağlı olarak en fazla üye sayısına sahip kurum olarak faaliyet göstermiştir.
Türkiye Cumhuriyetinin yaptığı ekonomik atılımlara bağlı olarak hızla gelişmesi ve bu durumun oluşturduğu özel sektör çalışan sayısındaki hızlı artış sonucunda, yüksek üye sayısına ulaşmış olan kurum, günün şartlarına göre yeniden yapılanmak zorunda kaldı. Bu yeniden yapılanma çalışmaları kurum üyelerine verilen hizmetlerin kalitesi ve niteliğinin arttırılması ve aynı zamanda günün teknolojik ilerlemelerinden de faydalanarak sunulan hizmetin çok daha hızlı bir şekilde olabilmesini sağlamak amacıyla başlatıldı.
Yapılan alt yapı çalışmalarının bitimini takiben, pek çok işlem SSK üyelerine online olarak ve çok hızlı bir şekilde verilebiliyor. 2006 yılında yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, kurulan E-Devlet ve E-SGM gibi platformlar üzerinden SSK sorgulama işlemlerinin hemen tümü online olarak sunulmaya başlandı. Günümüzde SSK gün sorgulama ve buna benzer birçok kurumsal hizmet online olarak internet üzerinden verilebiliyor.
Her geçen gün ekonomik ve nüfus olarak büyümekte olan ülkemizin sosyal güvenlik ihtiyaçlarına çağdaş çözümler üretebilmek amacıyla, sosyal güvenlik sistemimiz çeşitli revizyon ve yeniden yapılanma süreçleri geçirmektedir. Bu durum özel sektör veya devlet dairelerinde çalışan ya da, esnaf ve işverenlerin sigortalılıkları açısından sürekli yenilenen veya değiştirilen kanunlar sebebiyle çeşitli karışıklıklar oluşturmaktadır.
Bu anlamda en güncel bilgileri eş zamanlı olarak takip etmekte olan çeşitli uzmanlarımızın yöneticiliğinde kurulan web sitemiz, tüm kurum üyelerinin öğrenmek istediği cevapların bir araya getirildiği geniş bir bilgi kaynağı olarak hizmet vermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun online olarak verdiği tüm hizmetleri başlıklar halinde ayrıntılarıyla inceleyerek kullanıcılarına sunmakta olan platformumuz, aynı zamanda online olarak yapılamayan tüm işlemlerle ilgili olarak ta sürekli en güncel bilgileri de kullanıcılarına sunabilmektedir.
Özel olarak tasarlanarak hazırlanan platformumuz, kullanıcılarımızın aradıkları tüm cevapları en kısa sürede bulabilmelerini sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Ülkemizin vatandaşlarının hemen tamamını ilgilendiren yasa değişikliklerini anlık olarak izleyerek kullanıcılarımıza aktarmakta olduğumuz web sitemiz, konu hakkında hazırlanmış en geniş bilgiye sahip kaynak web sitesi durumundadır. E-SGM ve E-Devlet platformları üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun üyelerine sunmakta olduğu tüm hizmetlerin kapsamlı şekilde incelendiği konu başlıklarımız, bu işlemleri kurum üyelerinin hangi adımları izleyerek yapabileceklerini gösteren kılavuz mantığında oluşturulmuştur.

Bu anlamda kurum üyelerinin bu işlemleri gerçekleştirirken hangi bilgilere veya evraklara sahip olmaları gerektiği, hangi adımları takip ederek işlemlerini gerçekleştirebileceği gibi tüm detayların ayrıntılı olarak anlatıldığı içeriklerimizle kullanıcılarımıza konu ile ilgili olarak en geniş kılavuz bilgileri sunmaktayız. Sağlık, hak ediş, gün sorgulama, emeklilik ve benzeri olarak her konuda online olarak E-SGM ve E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebildiğiniz online işlemlerin yanı sıra, online olarak yapılamayan işlemler ile bu işlemlerin nasıl yapıldığı, tüm bu işlemleri yapabilmek için kurum üyelerinin ihtiyacı olan her şeyle ilgili bilgilere web platformumuz üzerinden çok hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder