6 Şubat 2014 Perşembe

SGK Hizmet Sorgulama İşlemleri Bu Adreste!

Sosyal Güvenlik Kurumu, günümüzde tüm ülkeyi kapsayan ve milyonlar düzeyinde üyesi bulunan dev bir kuruluştur.1945 yılında yasalarla şekillendirilen ilk sistemli sosyal güvenlik sistemimiz, o yıldan bu güne kadar sürekli olarak gelişmeyi ve çağın değişen koşuklarına uyumlu olarak hizmetlerinde yenilikler yapmayı sürdürmüştür. 2006 yılı öncesinde Özel sektör çalışanlarına hizmet veren Sosyal sigortalar Kurumu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan memurlara hizmet veren Emekli Sandığı ve esnaflarla, işyerlerinin sigorta yükümlülüklerini kapsayan Bağkur’ un tek çatı altında birleştirilmesi sonucu günümüzde adı Sosyal Güvenlik Kurumu haline dönüşmüştür.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkisinde kurulan SGK, kuruluşunun hemen ardından bir yeniden yapılanma süreci içerisine girmiş ve aynı yıl başlatılan E-Devlet platformuna en hızlı şekilde uyum sağlayan kurumlardan bir tanesi olmuştur. Devlet kurum ve kuruluşlarının tek bir platform üzerinden, bürokratik ve kurumsal işlemleri online olarak sunması amacıyla oluşturulan E-Devlet platformu, her geçen hızla genişleyen bir hizmet yarışını sürdürürken, gereken alt yapı çalışmalarının bitimini takip eden süreçte, hizmet çeşitliliğini sürekli olarak arttıran kurumların başında SGK geliyor.
SGK hizmet sorgulama işlemi, kurum üye sayısının çokluğuyla doğru orantılı olarak, kurum merkezlerinde ağır bir iş yoğunluğu oluşturan ve bu nedene bağlı olarak ta, bu ve benzeri birçok işlemin daha yavaş yapılmasına neden olan bir işlem olarak bazen günlerce sürebilen gidip gelmelere neden olabiliyordu. Online hizmet döneminden sonra SSK hizmet sorgulama işlemi, internetin var olduğu ve internete bağlanabilen herhangi bir cihazın bulunduğu her atmosferden, kurum üyeleri online olarak sadece birkaç dakika içerisinde işlemlerini tamamlayabiliyorlar.
SSK hizmet dökümü işleminin yanı sıra online olarak yapılabilen işlem sayısı her geçen gün daha da artmaya devam ediyor. İletişim ve hız çağı olarak ta tanımlanmakta olan çağımızın teknolojik olanaklarını birebir kurum üyelerinin yararına kullanmaktan geri durmayan SGK, sürekli olarak yapılandırdığı ve tamamladığı alt yapı çalışmalarına bağlı olarak, yeniliklerle kurum üyelerinin memnuniyet derecesini arttırmayı sürdürüyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun bu hızla güncellenmeye devam eden hizmet atapı ile ilgili olarak hazırladığımız web sitemiz, kurumun online olarak verdiği tüm hizmetleri ayrıntılı olarak inceleyerek kullanıcılarına aktarmaktadır. E-Devlet ve E-SGM üzerinden SGK’ nın online olarak vermekte olduğu tüm hizmetleri detaylı şekilde inceleyen uzman yönetici kadromuz, bu işlemlerin kurum üyeleri tarafından nasıl yapılacağını adım adım anlatmaktadır. Farklı konu başlıkları altında incelenmekte olan her işlemin yanı sıra, online olarak yapılamayan tüm sosyal güvenlikle ilgili işlemlerin nerede ve nasıl yapılacağı ile ilgili ayrıntılı bilgilere de ulaşabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Sistemimizin yeniden yapılanma süreci sırasında sürekli olarak değişmekte veya yenilenmekte olan işleyişle ilgili olarak merak ettiğiniz her türlü güncel bilgiyi bulabileceğiniz şekilde hazırlanmış olan web sitemiz, konu hakkında ki en zengin bilgi kaynağı olmanın yanı sıra, en doğru bilgiyi aktarmaya da özen göstermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’ nda yaşanan tüm yönetmelik değişikliklerini eş zamanlı olarak web sitemizde yayınlamakta olan yönetici kadromuz, tüm bilgileri farklı konu başlıkları halinde kullanıcılarına ulaştırmaktadır. Alanında en zengin veri arşiviyle, sosyal güvenlik kılavuzunuz olan web sitemiz, kullanıcıların aradıkları hizmet özelliklerine yanıt verebilecek şekilde ve çeşitli kullanıcı dostu özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır.

Sosyal güvenlikle ilgili en geniş bilgi arşiviyle, kılavuz siteniz olarak hazırladığımız platformumuzu ziyaret etmeden, E-Devlet ve E-SGM üzerinden sosyal güvenlikle işlem yapmamanızı öneriyoruz. Online işlemlerle ilgili olarak her türlü ayrıntı ve her türlü kısa yol hakkında bilgiyi web sitemiz üzerinden edinebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder