29 Ocak 2014 Çarşamba

SGK Prim Sorgulama

 



Sosyal Güvenlik Kurumu interneti oldukça etkin olarak kullanmakta olan bir devlet kurumudur. BU sayede de sigorta işlemleri ok kısa süreler içerisinde yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarından bir tanesi olan e-sgm uygulaması üzerinden oldukça kolay bir şekilde şifresiz olarak pek çok sigorta sorgulama işlemi ve hizmet dökümü alma işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Ancak SGK prim sorgulama gibi işlemlerin e-sgm online hizmet uygulaması üzerinden yapılabilmesi için mutlak suret ile bazı kişisel bilgilerin kimlik ve sigorta bilgilerinin güvenliği açısından gerekmektedir.

SGK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır

SGK prim sorgulama işleminin online olarak yapılabilmesi için mutlak suret ile T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olunan il ve cilt numarası bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Bu sayede de e-sgm online hizmet uygulaması sonuç ekranına kolayca ulaşılabilmektedir. Bu sayfa içerisinde ise önce hizmet bilgisi seçeneğine ardından ise 4A hizmet bilgisi seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Bu sayede de oldukça kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu prim sorgulama işlemi tamamlanabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder