20 Ocak 2014 Pazartesi

E-Devlet Kapısı


 

 Sürekli olarak gelişmekte olan modern dünyamıza en başarılı şekilde entegre olmak isteyen devletimiz, interneti daha etkin bir şekilde kullanmaya başladı. Özellikle vatandaşların devlet kurumları ile ilgili olan işlemlerini çok daha hızlı v çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesine olanak sağlamak amacı ile devlet tarafından online hizmete e-devlet sistemi 2008 senesinde açılmıştır.

E-Devlet Kapısı Girişi İçin Ne Gerekli

2008 senesinden bu yana vatandaşlar internet üzerinden oldukça kolay bir şekilde e-devlet kapısı kullanımı ile devlet kurumlarının her biri ile ilgili olan her bir resmi işlemini sadece birkaç dakika içerisinde yapabilme olanağına sahip olabilmektedir. Ancak e-devlet kapısı üzerinden resmi işlemlerin gerçekleştirilmesi ve kişisel resmi bilgilere ulaşılabilmesi için herhangi bir PTT şubesinden e-devlet şifresi alınması gerekmektedir.

Alınacak e-devlet şifresi ile e-devlet sistemine giriş yapılabilir ve sistem içerisinde yer alan e-hizmetler kısmındaki devlet kurum online hizmet uygulamalarını kullanarak resmi işlemlerini sadece birkaç dakika içerisinde yapabilme olanağına sahip olabilmektedir. Bu sayede de hem kurumlarda var olan iş yükü azaltılabilmekte hem de vatandaşların daha hızlı ve daha kaliteli resmi bir hizmet alabilmesi sağlanabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder