1 Haziran 2013 Cumartesi

SSK SORGULAMALARI

Tüm dünya genelinde yaşanmakta olan teknolojik gelişmeler neticesinde internet kendine insanların yaşamları içerisinde oldukça önem arz etmekte olan bir yer edinmiştir. İnternet üzerinde yer almakta olan avantaj ve olanaklar tüm dünya genelinde insanların çok daha fazla ve çok daha yaygın olarak kullanmasına neden olmaktadır.

Günümüzde artık insanlar eski dönemlerde gerçekleştirmekte olduklar işlemlerinde yaşadıkları zorluklardan ve uzun vakit kayıplarından kurtularak bu işlemi oturdukları yerden kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Günümüz dünyasında bu denli yaygın bir kullanıma sahip olmakta olan internet üzerinde olanakları ile ülkemizde vatandaşlara daha iyi, daha hızlı ve daha kaliteli bir hizmet sunabilmek amacı ile resmi kurumlar da internet üzerinde aktif bir konum üstlenmektedir.

Bu noktada ülkemizde vatandaşların oldukça fazla işlem gerçekleştirmekte oldukları Sosyal Güvenlik Kurumu ön plana çıkmaktadır. Günümüzde internet üzerinden vatandaşlarına hizmetine sunulmuş olan pek çok Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması ile vatandaşlar başta sorgulama işlemleri olmak üzere daha pek çok işlemini internet üzerinden çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Günümüz dünyasının teknolojik olanakları sayesinde vatandaşlar pek çok SSK ile ilgili işlemlerini internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

İnternet üzerinden vatandaşlar E-Devlet sistemi veya E-SGM uygulaması üzerinden çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde sorgulama işlemlerini internet üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. İnternet üzerinde yer almakta olan E-Devlet sistemi üzerinde yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili işlemlerini internette gerçekleştirebilmektedir. Vatandaşlar E-Devlet sistemi ile SSK ile ilgili işlemlerini gerçekleştirebilmek için mutlak bir suret ile şifre almaları gerekmektedir.

SSK ile ilgili işlemlerini E-Devlet sistemi üzerinden çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmek için vatandaşların herhangi bir PTT şubesi içerisinden E-Devlet şifresi alması gerekmektedir. Alınan E-Devlet şifresi ile vatandaşlar SSK ile ilgili işlemlerini çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Bunun dışında vatandaşlar diğer sorgulama işlemleri olan SSK Sorgulama işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Rapor parası sorgulama işlemi ayrıca E-SGM uygulaması üzerinden de kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca E-SGM uygulaması üzerinden vatandaşlar SGK sorgulama işlemlerini şifresiz olarak internet üzerinden gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir.

SSK sorgulama işlemi için vatandaşlar E-SGM uygulaması ile şifresiz olarak gerçekleştirebilme olanağına sahip olabildikleri için kendisinden kimlik numarası, cilt no, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olunan il veya ilçe bilgilerini doğru bir şekilde girmesi gerekmektedir. SGK sorgulama işlemi E-Devlet sistemi üzerinden kolay bir şekilde yapılabildiği gibi vatandaşlar dilerlerse şifresiz olarak da Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları ile yapabilme olanağına sahip olabilmektedir. SSK sorgulama işlemi için E-Devlet sistemine E-Devlet şifresi ve kimlik numarası ile giriş yapılması gerekmektedir. E-Devlet sistemine giriş yapan vatandaşlar daha sonra ana sayfa üzerinde yer almakta olan hizmetler sekmesine tıklaması gerekmektedir.

Daha sonra açılan sayfa içerisinde yer almakta olan seçenekler arasından Sosyal Güvenlik Kurumunun seçilmesi gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu seçeneğinin alt kısmında yer almakta olan alt seçenekler içerisinden 4B borç durumu seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Bu sayede vatandaşlar sadece birkaç dakika içerisinde SGK sorgulama işlemlerini oturdukları yerden kolay bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir.


SSK sorgulama işlemi ile ilgili olarak sorgulama işlemi E-Devlet sistemi üzerinden yapıldığı takdirde vatandaşlar Bağ-Kur borç durumları ile ilgili olarak yaptıkları ödemeleri, ne kadar ödediklerini, ne kadar daha ödemeleri gerektiği ve ne zaman ödemesi olduğu gibi bilgilerin en güncel halini öğrenebilme olanağına sahip olabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder