30 Haziran 2013 Pazar

SSK İşlemleri Artık İnternette


Günümüz dünyasının teknolojik seviyesinin sunmuş olduğu olanaklar nedeni ile artık insanlar internete diledikleri zaman diledikleri yerden kolay bir şekilde erişim sağlayabilme olanağına sahip olabilmektedir. Günümüzde artık teknoloji insanların yaşamları içerisinde oldukça sık olarak yer almaya başlamıştır. Günümüz dünyasında artık teknolojinin büyük bir sürat ile gelişmesi nedeni ile artık insanlara internete çok daha kolay bir şekilde erişim sağlayabilmektedir.

İnternet üzerinde yer alan bu sistemler nedeni ile SSK sorgulama işlemleri birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. Sigorta sorgulama işlemi için vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan E-SGM uygulaması ya da E-Devlet sistemini kullanabilmektedir. Bu noktada ülkemizde vatandaşların SGK ile ilgili olan işlemlerini internet üzerinden çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmesi amacı ile çeşitli sistemler sunulmaktadır. İnternete olan dünya genelindeki bu büyük ilgi nedeni ile artık internet üzerinde yer almakta olan olanaklarda büyük bir çeşitlilik kazanmıştır.

Ülkemizde vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan sistemler sayesinde Sigorta sorgulama işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. İnternet üzerinden gerçekleştirilmekte olan SSK sorgulama işlemleri çok daha hızlı ve çok daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. İnternet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olan SSK gün sorgulama işlemlerini E-SGM uygulaması üzerinden T.C. kimlik numarası ile gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir.

SSK sorgulama işleminin E-SGM uygulaması üzerinden T.C. kimlik numarası ile gerçekleştirebilmek için ekstra olarak nüfusa kayıtlı olunan il, doğum tarihi ve nüfusta yer almakta olan cilt numarası bilgisinin girilmesi gerekmektedir. SSK sorgulama işlemi için en son olarak güvenlik kodunun girilmesi gerekmektedir.  Sigorta sorgulama işlemi internet üzerinden E-SGM uygulamasının dışında E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilmektedir.

Sigorta sorgulama işlemlerinin E-Devlet sisteminin üzerinden gerçekleştirebilmek için E-Devlet şifresi alınması gerekmektedir. Sigorta sorgulama işleminin E-Devlet sisteminin E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilmek için en yakında PTT şubesine kimliği ile birlikte giderek E-Devlet şifresi alınması gerekmektedir. E-Devlet şifresinin en yakın PTT şubesinin alınmasının ardından T.C. kimlik numarasını ve E-Devlet şifresini girerek E-Devlet sistemine giriş yapılması gerekmektedir. Sigorta sorgulama işlemi için daha sonra E-Devlet sisteminin ana sayfası üzerinde yer almakta olan hizmetler sekmesine tıklanması gerekmektedir.

Sigorta sorgulama işlemi için hizmetler sekmesi arasından Sosyal Güvenlik Kurumu seçeneğinin bulunarak altında yer almakta olan seçenekler arasından hizmet bilgisi seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Bu gibi sorgulama işlemlerinin yanı sıra ayrıca vatandaşlar SSK gün sorgulama gibi pek çok işlemini E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. Ülkemizde vatandaşlar internet üzerinden SSK gün sorgulama gibi pek çok işlemini sadece birkaç dakika içerisinde oturdukları yerden yapabilme olanağına sahip olabilmektedir.

İnternet üzerinde yer almakta olan E-SGM uygulamasının şifresiz olarak SSK gün sorgulama işlemini gerçekleştirilebilmesine olanak sağlaması ile SGK ile ilgili olan pek çok işlemini kurum binasına gitmek zorunda kalmadan kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. Vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan bu uygulama sayesinde SSK gün sorgulama işlemini evlerinden ya da işyerlerinden internete erişim sağlayarak oturdukları yerden diledikleri zaman gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir.

İnternet üzerinde yer almakta olan SSK gün sorgulama işlemi sigortaları hakkında bilgi edinebilmek için geçmişteki gibi işlemler için harcamakta oldukları vakitlerden büyük bir tasarruf ederek artık işlemlerini sadece birkaç dakika içerisinde gününün diledikleri bir saatinde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu internetin sunmakta olduğu kolaylıklar, avantajları ve olanakları en iyi şekilde kullanarak vatandaşlara daha modern, daha çağdaş ve daha kaliteli bir hizmet verebilmek amacı taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder