24 Haziran 2013 Pazartesi

SGK Artık İnternette



Ülkemizde vatandaşların en çok işlem gerçekleştirmekte olduğu devlet kurumlarının başında Sosyal Güvenli Kurumu gelmektedir. Ülkemizde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan işlemlerini gerçekleştirebilmek için ilk olarak kurum binasına giderek oldukça yoğun kalabalık içerisinde oldukça uzun süreler harcayan sıra bekleme çilesine katlanmak zorundadır. Hatta öyle ki ülkemizde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan en ufak işlemi için bile bu hususları gerçekleştirmek zorundaydı.

Ancak tüm dünya genelinde büyük bir hız ile gelişmekte olan teknoloji sayesinde internet insanların yaşamları içerisinde çok daha etkin bir rol üstlenerek pek çok alanda insanların yaşamlarını kolaylaştırmaktadır. İnternet üzerinde yer almakta olan olanaklar oldukça farklı alanları kapsaması sayesinde insanların pek çok işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmesine olanak sağlamaktadır. İnternet üzerinde yer almakta olan olanaklar sayesinde vatandaşlar gerçekleştirmek istedikleri işlemlerini çok daha kolay, çok daha hızlı ve çok daha güvenli bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmiştir.

İşte tamda bu nokta itibari ile ülkemizde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinde oldukça aktif bir şekilde yer alması ile SSK ile ilgili olan işlemlerini gerçekleştirebilmek için kurum binasına gitmekten kurtulmaktadır. İnternetin sağlamakta olduğu olanakları en iyi şekilde kullanmakta olan SGK vatandaşların gün içerisinde sadece birkaç dakikalarını ayırarak kurum ile ilgili olan işlemlerini gerçekleştirebilmesine olanak sağlamaktadır.

İnternet üzerinden SGK ile ilgili işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için pek çok farklı sistem internet üzerinde yer almaktadır. Günümüzde SGK tarafından internet üzerinde vatandaşın hizmetine açılan farklı sistemler vatandaşların farklı işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirebilmesine olanak sağlamaktadır. Vatandaşlar SGK ile ilgili işlemlerini kurumun hizmete açmış olduğu online sistemleri kullanarak diledikleri zaman diledikleri yerde sadece birkaç dakikasını harcayarak kurum ile ilgili işlemlerini gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmiştir.

Vatandaşlar evlerinden ya da işyerlerinden gibi farklı ortam ve mekanlardan sadece internet üzerinde yer alan bu sistemlere erişim sağlayarak işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan bilgileri girerek SGK işlemlerini tamamlayabilmektedir. Günümüz dünyasının gelişen teknoloji SGK ile ilgili yapılmakta olan işlemlerde insanlara büyük avantajlar sağlamaktadır.

İnternetin SSK ile ilgili olan işlemlerde sağlamış olduğu en büyük olanaklardan biri zamandır. Vatandaşlar internet üzerinden SSK ile ilgili işlemlerini dilerlerse Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan sistemleri kullanarak şifresiz olarak gerçekleştirebilir dilerlerse de E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. SSK ile ilgili olarak ülkemizde vatandaşlar E-Devlet sistemi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilmeler için öncelikli olarak herhangi bir PTT şubesinden şifre edinmesi gerekmektedir. SSK ile ilgili olarak E-SGM uygulaması üzerinde ise şifresiz olarak işlemler gerçekleştirilebilmektedir.

İnternet üzerinden SSK ile ilgili olarak başta sorgulama işlemi olmak üzere pek çok işlem E-SGM uygulaması üzerinden şifresiz olarak sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilmektedir. İnternet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesi üzerinde yer almakta olan bu E-SGM uygulamasını kullanarak vatandaşlar SSK sorgulama işlemlerini şifresiz olarak gerçekleştirebilmektedir.

E-SGM uygulaması üzerinden SSK sorgulama işlemini gerçekleştirebilme için vatandaşların kendilerinden istenilmekte olan T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olduğu il, nüfusunda yer almakta olan cilt numarası bilgilerini girmesi gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra en altta yer alan güvenlik kodunu da girmesi gerekmektedir. Daha sonra SSK sorgulama işlemi için vatandaşların sorgula sekmesine tıklaması gereklidir.

SSK sorgulama işlemi için daha sonra açılan sayfa içerisinde hizmet bilgisi seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Bu sayede açılan alt kategoriler içerisinden de 4A hizmet bilgisi seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir. Bu sayede SSK sorgulama işlemi şifresiz olarak kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Vatandaşlar SSK sorgulama işlemlerini E-Devlet sistemi üzerinden de gerçekleştirebilmektedir.

http://www.ssk.biz.tr/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder