1 Mart 2014 Cumartesi

SSK Hakkında En Güncel Bilgiler

Sosyal Sigortalar Kurumu Ne Oldu

Sosyal Sigortalar Kurumu veya kısa ve daha çok biline adıyla SSK, kurulduğu 1946 yılından 2006 yılına kadar altmış yıl boyunca, en büyük sosyal güvenlik kurumu ve aynı zamanda en büyük devlet kurumu olarak faaliyet göstermiştir. Ülkemizin ekonomik ve sanayileşme alanında yaşadığı gelişmelere bağlı olarak, özel sektörün yoğun şekilde gelişmesi ve bu durumun oluşturduğu çalışan sayısındaki olağanüstü artışla birlikte, özel sektör çalışanlarına sosyal güvenlik hizmetleri sunmakla mükellef olan kurumun üye sayısını çok büyük bir hızla arttırmıştır.

Ülkemiz sosyal güvenlik sisteminin gelişmesinde önce ve çok büyük bir rol oynayan kurum, aynı zamanda ülke ekonomimizin gelişmesinde de çok büyük bir rol oynamıştır. Sosyal güvenlik sistemimizin çağımızın koşullarına daha uyumlu, daha verimli ve daha nitelikli hizmet sunabilmesi amacıyla 2006 yılında başlatılan yeniden yapılandırma süreci çerçevesinde, Sosyal Sigortalar Kurumu, yeni kurulan ve diğer tüm sosyal güvenlik kurumlarını da bünyesinde toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu altında tek merkezden faaliyetlerini sürdürmektedir.

Sosyal güvenlik sisteminin olağanüstü bir hızla gelişmekte ve değişmekte olan dünya ekonomisi ve yaşam standartlarının yarattığı etkilere maruz kalan ülkemiz ekonomisinin, bu büyük gelişme hızına uyum sağlayabilecek, daha nitelikli ve daha verimli bir sosyal güvenlik hizmeti sağlayacak yeni bir sistemin oluşturulması çalışmaları kapsamında, sistemin online olarak internet üzerinden de hizmet verebilmesi sağlanarak, ileri boyutta gelişmelere göstererek, tüm dünyada yaşam standartlarını yükselten internet ve bilgisayar teknolojilerindeki gelişmelere kayıtsız kalınmamıştır.

2006 yılında başlatılan bir proje olan E-Devlet projesi, tüm kamu kurumlarının bu platform üzerinden internet aracılığıyla vatandaşlarımıza online olarak bürokratik ve kurumsal hizmetlerin sunumunu gerçekleştirebilmek amacıyla kurulmuştur. E-devlet’ in dijital altyapısına uyum sağlamak zorunda kalan tüm devlet kurumları, hummalı bir çalışma başlatarak alt yapılarını tümden değiştirmek zorunda kaldılar. Günümüzde de halen süren bu alt yapı çalışmalarını en hızlı şekilde sonuçlandıran kurumlardan biri olarak Sosyal Güvenlik Kurumumuz, sürekli kapsamı daha da genişletilen online kurumsal işlemleri E-Devlet ve yanı sıra, E-SGM platformları üzerinden sunabilmektedir.

SSK prim sorgulama ve benzeri sorgulama işlemleri artık çok kolay ve rahat bir şekilde internetin bulunduğu her ortamdan kurum üyeleri tarafından saniyeler içerisinde yapılabilen işlemler haline dönüştüler. En fazla üye sayısıyla faaliyet gösteren kurum olarak SSK ile ilgili olarak yapılacak ve ya yapılması periyodik olarak zorunlu olan işlemlerin, online dönem öncesinde gerçekleştirilebilmeleri, kurum merkezlerinde oluşan iş yoğunluğuna bağlı olarak bazen haftaları alabilen işlemler halindeydi.

SSK sorgulama ve benzeri olarak E-Devlet ve E-SGM platformları üzerinden yapılabilen tüm işlemleri, kullanıcılarına detaylı incelemeler olarak aktarmakta olan web sitemiz, sosyal güvenlik sistemimizle ilgili olarak yaşanan tüm yasal gelişmeleri anlık olarak izlemekte ve kullanıcılarına eş zamanlı bir şekilde aktarabilmektedir. Konu ile ilgili hazırlanmış en geniş bilgi arşivine ve en kapsamlı veriye sahip olan web sitemiz, online olarak yapılabilen tüm SGK işlemlerinin incelemelerini, farklı konu başlıkları altında kullanıcılarına sunmaktadır. Bu sayede online olarak E-Devlet ve E-SGM platformlarından kurum üyelerinin online olarak yapabilecekleri tüm işlemleri nasıl yapabilecekleri adım adım inceleyebilme şansı bulan kullanıcılarımız, online işlemlerini hiç takılmadan ve hızla gerçekleştirebilmektedir.


Online olarak yapabildikleri işlemlerin yanı sıra, henüz online olarak sunulamayan sosyal güvenlik hizmetleriyle ilgili olarak ta çok detaylı bir bilgi arşivine sahip olan web sitemiz, sosyal güvenlik sistemimizde yaşanmakta olan tüm gelişmeleri çok ayrıntılı bir şekilde kullanıcılarına sunabilmekte ve değişen tüm yasaların takibini yapabilmenizi sağlayabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder