1 Mart 2014 Cumartesi

SGK Prim Gün Sayısı

İşe Giriş Tarihine Bağlı Olarak değişebilen Prim Gün sayısı

Ülkemizin Sosyal güvenlik sisteminin ilk defa kurulduğu 1046 yılından, 2006 yılında tek merkezde birleştirildiği döneme kadar altmış yıl boyunca, özel sektör çalışanlarının sigortalılık işlemlerini yürütmüş olan ve 2006 yılına kadar en fazla üye sayısıyla, en büyük sosyal güvenlik kurumu olan Sosyal Sigorta Kurumu, 2006 yılında tüm sosyal sigorta kurumlarının tek merkezden yönetilmesi kararıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’ na bağlanmıştır. Günümüzde özel sektör çalışanlarının tüm sigortalılık işlemleri, diğer sektörlerin sigortalılarında olduğu gibi SGK tarafından yürütülmektedir.

Giderek büyüyen ülke ekonomimiz ve buna bağlı olarak giderek artan sigorta yüküne karşı Türkiye Cumhuriyeti, çağın ve ülkemizin gelişmişlik seviyesine uygun olarak sosyal güvenlik sistemimiz üzerinde çeşitli değişiklikler, yenilemeler ve yenilikler yapmayı sürdürmektedir. Bu amaçla Doksanlı yıllar boyunca bir yeniden yapılandırma süreci geçirmiş olan sosyal sigorta sistemimize göre, artık emekli olabilmek için gerekli en önemli ayrıntılardan biri İşe giriş tarihidir.

SSK işe giriş tarihine göre belirlenmekte olan ödenecek prim gün sayısı ve emekli olabilmek için gerekli olan yaş sınırı gibi faktörler, bu konunun tüm kurum üyeleri tarafından hassasiyetle yaklaşılması gereken ve hatta bilmesi gereken bir konu olarak ön plana çıkarmaktadır. Doksanlı yıllardan günümüze değin sürdürülmekte olan yeniden yapılandırma çalışmaları ile pek çok alanda değişiklikler ve yenilikler sürekli olarak vatandaşlarımızı duyurulmaya devam ediyor. Özellikle 2006 yılında başlatılan yeniden yapılandırma süreci daha önce başlamış olan çalışmaların üzerinde yükselen bir yeni dönem ve yeni nesil anlayışın ortaya çıkarılması amacıyla oluşturulmuştur.

Günümüzde de emeklilik süresi ve yaş sınırı gibi tüm konularda kurum üyeleri için en önemli verilerden biri olan SGK işe giriş tarihi, artık E-Devlet ve E-SGM gibi online olarak kurum adına hizmet vermekte olan platformlar üzerinden de kolayca öğrenilebiliyorlar. Yine 2006 yılında başlatılan ve hizmet sunmak açısından çok önemli bir proje olan E-Devlet projesi, tüm kamu kurumlarını kapsayan ve kurumların online olarak internet üzerinden hizmet vermesi ve bu sayede ilerleyen bilgisayar ve internet teknolojilerinden üst düzeyde yararlanabilmek amacıyla başlatılmış bir projedir.

Kısa zaman içerisinde çok büyük yol kat edilen E-Devlet projesi üzerinde en verimli ve en hızlı şekilde hizmet sunmaya başlayan devlet kurumlarından bir tanesi olan SGK, günümüzde de halen online olarak sunduğu hizmetlerin kapsamını genişletmeye yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. Onlarca kurumsal hizmetin online olarak hem E-Devlet ve hem de kuruma ait olan E-SGM platformları üzerinden verilmesi sağlayan SGK, çağımızın modern bir kurumu olarak ön plana çıkan bir anlayış sergilemeye başlamıştır.

Bu süreç ve SGK ile ilgili tüm gelişmeleri yakında ve anlık olarak izleyerek kullanıcılarına aktarmakta olan web sitemiz, SGK’ nın online olarak E-Devlet ve E-SGM platformları üzerinden sunduğu tüm hizmetleri farklı konu başlıkları olarak inceleyerek kullanıcılarına aktarmaktadır. Online olarak yapılabilen tüm işlemler ile ilgili en güvenilir ve en geniş kılavuz bilgileri sunmakta olan platformumuz, aynı zamanda henüz online olarak verilemeyen tüm işlemler hakkında, nasıl yapılacağı, hangi evrakların gerektiği gibi konularda da ayrıntılı olarak bilgi aktarımında bulunmaktadır.


Sürekli olarak yaşanan tüm değişiklikleri anlık olarak izleyerek, kullanıcılarına sunmakta olan web sitemiz, sosyal güvenlik sistemimizle alakalı olarak her türlü detay hakkında kullanıcılarımızı aydınlatacak, en geniş veri arşivine sahiptir. Kullanıcılarımızın bu geniş bilgi arşivi içerisinde aradıkları bilgiye en kolay ve hızlı şekilde ulaşabilmeleri amacıyla özel tasarlanmış web sitemiz üzerinde tüm veriler farklı konu başlıkları olarak sunulmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder