3 Mart 2014 Pazartesi

SGK Emeklilik Maaşı Hesaplama

SGK ve İnternet Uygulamalarının Avantajları

Sosyal Güvenlik Kurumu 2006 senesinden bu yana vatandaşlara sigorta hizmetleri ve sosyal güvence olanaklarının sağlanması hizmetleri konusunda aktif olarak görevde bulunan devlet kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan bir devlet kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan SSK, BağKur ve Emekli Sandığı sigorta kolları da 16 Mayıs 2006 senesinde kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamı altına girmiştir. Bu kapsam dahilinde de artık Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında bulunan SSK, BağKur ve Emekli Sandığı sigorta sistemleri bu isimler ile anılmamakta ve işlemleri yapılamamaktadır. Aynı kanun kapsamında da hem çeşitli değişiklikleri ve yenilikleri ile hem de yeni isimleri ile birlikte vatandaşlara Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında hizmet vermeye başlamıştır.

Bu yeni değişiklik ile birlikte sigortalı olan vatandaşlarda sigorta işlemlerini yaparken çeşitli karışıklıklar ile karşı karşıya kalabiliyor. Çünkü eskiden SSK olarak adlandırılan sigorta kolu artık 4A olarak isimlendirilmektedir. Aynı şekilde BağKur 4B olarak, Emekli Sandığı ise 4C olarak adlandırılmaktadır. Vatandaşlar sigortaları ile ilgili olan işlemlerini gerçekleştirirken artık bu isimleri kullanmaktadır. Bunun dışında da Sosyal Güvenlik Kurumu ile birlikte gelen en büyük yeniliklerden birisi de internette aktif hizmet politikası sağlayan teknolojik ve modern hizmet anlayışıdır. Bu anlayış çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu artık internet üzerinden vatandaşlara sigorta işlemlerini yapabilmelerine imkan sağlıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu bu imkanı ise vatandaşlara resmi internet sitesi üzerinden paylaştığı online hizmet uygulamaları ile sunuyor. İnternette bulunan online hizmet uygulamaları vatandaşlara sigorta işlemlerini yaparken büyük kolaylıklar sunuyor. Bu online hizmet uygulamalarının vatandaşlara sağlamakta olduğu en büyük avantajlardan birisi elbette ki vatandaşların kurum binasına giderek, uzun saatler süren kuyrukta bekleme çilesinden kurtulmasıdır. Çünkü bu online hizmet uygulamaları ile birlikte vatandaşlar, sigorta işlemlerini internete erişim sağlayabildikleri her yerden yapabilme olanağına sahip olabilmektedir.

Bunun dışında ikincil düzeydeki sağlamakta olduğu avantajı ise mesai saati koşulunu ortadan kaldırmasıdır. Teknolojinin gelişmesi ve internetin daha popüler hale gelmesi ile birlikte zaman kavramı ve algısının tamamen değişmesi sayesinde internette bulunan online hizmet uygulamaları vatandaşların gün içerisinde diledikleri zaman sigortaları ile ilgili işlem yapabilmelerine ve sorgulamalar yaparak sigorta bilgilerine kolayca ulaşabilmelerine olanak sağlamaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşlara her alanda daha kaliteli hizmet sunabilmek amacı ile interneti de etkin olarak hizmetlerinde kullanmaktadır. Özellikle son birkaç yıl içerisinde teknolojinin çok hızlı gelişmesi ile internetin daha yaygın bir kullanıma sahip olması Sosyal Güvenlik Kurumu’nun hizmetlerinde daha modern standartlar yakalayarak, vatandaşlara daha hızlı ve daha kolay hizmetler sunabilmesinde kullanabilmesine imkan sağlamıştır. Bu kapsamda da ortaya Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları çıkmıştır. Vatandaşlar internette bulunan online hizmet uygulamalarından bir tanesi olan nezaman emekli olabilirim uygulaması üzerinden kolay bir şekilde emeklilikleri için gerekli olan güncel bilgilere birkaç dakika içerisinde en doğru şekilde ulaşabilme olanağına sahip olabilmektedir.


Bunun dışında da internetten sigorta ile ilgili olan sorgulama işlemleri de yapılabilmektedir. İnternette bulunan E-SGM online hizmet uygulaması sayesinde vatandaşlar emeklimaaşı sorgulama işlemlerini de internetten yapabiliyor. Ayrıca E-SGM online hizmet uygulaması vatandaşların e-devlet sisteminde olduğu gibi şifre girmesine gerek kalmadan işlemlerini yapabilmelerine olanak sağlamaktadır. Ancak E-SGM online hizmet uygulaması üzerinden maaşsorgulama işleminin güvenli şekilde yapılabilmesi için başta T.C. kimlik numarası olmak üzere bazı kimlik bilgilerinin sorgulama esnasında girilmesi istenmektedir.

www.emeklimaasisorgulama.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder