4 Mart 2014 Salı

Gelişen SGK Hizmetleri

Teknolojik SGK Hizmetleri

Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye’nin en çok işlem yapılan devlet kurumudur. 2006 senesinden bu yana BağKur, SSK ve Emekli Sandığı sigorta kurumlarının tek bir çatı altında toplanması amacı ile kurulmasıyla vatandaşlara hizmet veriyor. Özellikle sigorta sistemlerinin ve sosyal güvence olanaklarının gelişen modern dünyanın yeni nesil olanaklarına ve getirilerine entegre olabilmesi amacı ile geliştirilen yeni sistemler ile sürekli bir değişim içerisine giriyor. Bu sayede de vatandaşların dünya standartlarında ve yeni, çağdaş dünya kalitesinde sigorta hizmetleri alabilmesi sağlanıyor. Bu kapsamda da özellikle internet kullanımı da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun yeni nesil ve teknolojik günümüz insana sunmakta olduğu en büyük avantajlardan ve kolaylıklardan birisidir.

Teknolojinin hızlı gelişimi ve insanlara sunduğu olanaklar sayesinde, insanların günlük yaşamı içerisinde çok daha etkin bir rol üstleniyor. Bu durumda da günümüz modern dünyasının insanı, teknolojinin sunduğu imkanlar doğrultusunda internete çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde erişim sağlayabilme olanağına sahip olabiliyor. İnternetin günümüzde çok daha kolay bir şekilde erişim sağlanabilir hale gelmesi de insanların interneti çok daha sık bir şekilde günlük yaşamlarının her alanında kullanmasına neden oluyor. İnternetin günlük yaşamın her alanında yer alması da insanların günlük yaşamlarının pek çok alanında büyük kolaylıklar kazanabilmesine imkan sağlıyor. Özellikle de resmi işlemlerde sağladığı büyük kolaylıklar, insanların işlemlerini yaparken interneti kullanmalarına neden olan en büyük sebep olarak ön plana çıkıyor.

Günümüzde artık devlet kurumlarının da vatandaşlara modern ve kaliteli hizmet sunmak amacı ile internette aktif olarak hizmet sunma gibi bir politika edinmeleri, resmi işlemlerin modern dünyanın yeni nesil olanağı olan internetten daha hızlı ve daha kolay yapılabilmesine yardımcı oluyor. İnternette bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamaları da vatandaşların daha hızlı ve daha kolay bir şekilde sigortaları ile ilgili olan işlemlerini yapabilmelerine yardımcı oluyor. Bu kapsamda da Sosyal Güvenlik Kurumu internette bulunan resmi web sitesi üzerinden vatandaşların kurum ile ilgili olan sigorta işlemlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yapabilmelerine yardımcı olacak online hizmet uygulamalarını hizmete sunuyor. Bu sayede de vatandaşlar artık internet üzerinden çok kolay bir şekilde SGK sorgulama işlemlerini yapabilme olanağına sahip olabilmektedir.

Özellikle internette bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması, e-sgm online sorgulama sistemi vatandaşların sigortaları ile ilgili olarak bilgi edinebilmeleri açısından büyük bir kolaylık sağlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların e-devlet sistemi üzerinde sigortaları ile ilgili işlemlerini yapabilmek için e-devlet şifresi ya da diğer giriş şifrelerinden herhangi birini almak zorunda olmasından dolayı daha uzun süren işlem yapmak zorunda kalmasına engel olabilmek amacı ile 2011 senesinde e-sgm online sorgulama sistemini hizmete sundu.

Bu e-sgm online hizmet uygulamasında vatandaşlar SGK hizmet dökümü alma işlemlerini yaparken kesinlikle bir şifre girmek zorunda değildir. Çünkü e-sgm online hizmet uygulamasında vatandaşlar, sorgulama işlemlerini şifresiz olarak yapabilme olanağına sahip olabilmektedir. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların, şifresiz olarak sigorta sorgulamalarını yapabildikleri e-sgm online sorgulama sisteminde kimlik bilgilerinin ve sigorta bilgilerinin güvenliğini sağlayabilmek amacı ile başta T.C. kimlik numarası olmak üzere bazı kimlik bilgilerini talep etmektedir.


Böylece vatandaşların SGK hizmet sorgulama işlemlerini daha güvenli şekilde yapabilmesine yardımcı olmaktadır. İnternette bulunan e-sgm online sorgulama sisteminin diğer bir önemli avantajı da vatandaşların sorgulamalarının sonucunda aldıkları sigorta bilgilerinin direkt olarak Sosyal Güvenlik kurumu veritabanında geldiğinden en güncel şekilde olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder