24 Eylül 2013 Salı

SGK Kayıt Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan pek çok sigorta işleminizi artık internet üzerinde yer almakta olan kurum uygulamaları ve sistemleri ile sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme olanağınız bulunmaktadır. Eskiden olduğu gibi kurum binalarına giderek oldukça uzun süren ve oldukça yormakta olan sıra bekleme çilesine katlanmadan SGK kayıt sorgulama gibi pek çok sigorta işleminizi online olarak gerçekleştirebilme olanağınız bulunuyor.

SGK Kayıt Sorgulama Nasıl Yapılır

SGK kayıt sorgulama işleminizi internet üzerinden daha kolay bir şekilde yapabilmeniz için öncelikle size verilen bağlantı linkine tıklamanız gerekmektedir. Bu noktada açılan sayfa içerisinde SGK kayıt sorgulama işleminizi şifresiz olarak gerçekleştirebilmenizden dolayı T.C. kimlik numaranız, doğum tarihiniz, nüfusa kayıtlı olduğunuz il gibi bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

Bu bilgileri girerek bu Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması olan E-SGM üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu kaydınızın olup olmadığını veya durumunu öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden gerçekleştirmekte olduğunuz bu gibi işlemler için ayrıca bir mesai saati bekleme zorunluluğunuz bulunmadan günün yirmi dört saati işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

SGK Kayıt Sorgulama İçin Lütfen Tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder