20 Eylül 2013 Cuma

RAPOR PARASI SORGULAMA



İnternetin oldukça aktif olduğu modern dünyamızda, artık insanlar günlük olarak gerçekleştirmekte oldukları işlemlerinden kamu, kurumu ve kuruluşları ile gerçekleştirmekte oldukları resmi işlemlere kadar pek çok konu da internetin sunmakta olduğu olanaklardan ve kolaylıklardan yararlanmaktadırlar.

Vatandaşlar günümüzde internet üzerinden kolay bir şekilde rapor parası sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmektedirler. Ayrıca vatandaşlar internet üzerinden oldukça kolay, güncel ve ayrıntılı bir şekilde SGK rapor parası ve şartları ile ilgili merak ettikleri sorulara yanıtlar alabilme olanağına sahip olabilmektedirler. Bunun dışında vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları ile SSK sorgulama işlemlerini rahatlıkla oturdukları yerden gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler.

Bu noktada internet üzerinde yer almakta olan bu denli popüler kullanım nedeni ile de ülkemizde devlet ve kurumlar internet üzerinde daha aktif bir hizmet politikası benimsemiştir. Bu sayede vatandaşlar internet üzerinden resmi olan işlemlerini de ok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler. Bu noktada da vatandaşlar günümüzde artık internet üzerinden online olarak Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan pek çok işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler. Vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları ile sigorta ve sağlık ile ilgili işlemlerini online olarak gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler.

İnternet üzerinde yer almakta olan web siteleri üzerinde yer almakta olan SGK rapor parası ile bilgiler sayesinde vatandaşlar, bu ödeneği nasıl alacaklarına ve alma haklarının olup olmadığına dair en ayrıntılı bilgilere ulaşabilme olanağına sahip olabilmektedirler. İnternet üzerinde yer almakta olan bu SGK rapor parası ile ilgili bilgiler sağlamakta olan web siteleri sadece rapor parası alabilmek için gerekli şartlar ve başvuru işlemleri ile ilgili vermemektedir.

Aynı zamanda da internet üzerinden online olarak rapor parası sorgulama işleminin nasıl yapılacağına dair ayrıntılı ve yönlendirici bilgiler vermektedir. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinde yer almakta olan rapor parası sorgulama uygulamasına çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilmenize olanak sağlayacak linkler ile direkt yönlendirmelerde de bulunmaktadırlar.

Bu sayede internet üzerinde rapor parası sorgulama işlemini en doğru ve en hızlı şekilde yapabilmek için uzun vakitler harcamanıza gerek kalmadan oldukça basit bir şekilde online olarak işlemleriniz gerçekleştirebilmektedirler. Vatandaşlar internet üzerinden sadece SGK rapor parası ile ilgili işlemlerini değil aynı zamanda da Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olan tüm sigorta işlemlerini sadece birkaç dakika içerisinde online olarak gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler.

Bu noktada vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan ve en çok bilinen Sosyal Güvenlik Kurumu uygulaması olan E-SGM uygulaması üzerinden SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler. Bu noktada vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan bu E-SGM uygulaması üzerinden SSK sorgulama işlemlerini şifresiz olarak gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler. Vatandaşların şifresiz olarak kurum ile ilgili olarak sorgulama ve hizmet dökümü alma gibi işlemlerini gerçekleştirebilmelerine olanak sağlamak amacı ile 2011 senesinde hizmete sunulmuş olan bu uygulama üzerinde bazı önem arz etmekte olan kişisel bilgilerin girilmesi ile SSK sorgulama işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Bu noktada vatandaşların E-SGM uygulaması üzerinden SSK sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmesi için öncelikle T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olunan il ve cilt numarası gibi kişisel bilgilerini girmesi gerekmektedir. Vatandaşlar bu sayede şifresiz olarak SSK sorgulama işlemlerini hem şifresiz olarak hem de sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder