22 Nisan 2014 Salı

E-DEVLET İŞEMLERİ

Ülkemizin İnternet Üzerinden Hizmet Hamlesi
Dünyanın sayılı internet kullanıcılarına sahip olan ülkemiz, internet altyapısına dünya üzerinde en hızlı şekilde uyum sağlayan ülkeler arasında hep ilk sıralarda yer aldı. Bu denli büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan ülkemiz, doğal olarak kısa süre içerisinde her şeyiyle internetin sağladığı olağanüstü olanaklardan daha fazla yararlanabilir hale geldi.
Bu anlamda devletimizin yaptığı bir teknolojik atılımla 2006 yılında kurulan E-Devlet internet platformu, tüm kamu kurumlarının internet üzerindeki bu platform üzerinde bürokratik işlemleri, daha hızlı ve verimli şekilde sunabilmesi amacıyla planlanan bir projedir.

Kısa süre içerisinde vatandaşlarımızı tarafından olumlu şekilde karşılanarak, yüksek bir kullanım yüzdesine ulaşan proje, sürekli olarak gelişmeye devam ederek, her geçen gün daha kapsamlı ve daha farklı hizmetleri vatandaşlara sunmaya devam ediyor. E-Devlet kapısı olarak ta adlandırılan bu platform üzerinden, hemen tüm kurumsal işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Henüz yapılamayan işlemler içinse sürdürülen altyapısal çalışmalar devam ediyor. E-Devlet girişi ise, her PTT şubesinden dileyen herkesin vatandaşlık numarası ibraz etmek şartıyla alabileceği bir şifre ile mümkün hale geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder