27 Şubat 2014 Perşembe

E-Devlet İşlemleri

E-Devlet Çevrimiçi Kurum Hizmetleri
Devletlerin işlerliğinde önemli rol oynayan bürokrasi, toplumların bir arada güven ve eşitlik içerisinde yaşamasını sağlayan kurallar bütünün kontrol mekanizmaları olan kurumların, yine yasalar çerçevesinde vatandaşlarına hizmet sunması sırasında gereken resmi işlemlerin bütününe verilen addır. Bununla birlikte devletlerin yönetim şekillerin farklılığı ve elbette ki ana yasalarının farklılıkları bürokratik işlemlerinin daha ağır ve hızlı yapılabilmesini etkileyen faktörlerdir. Türkiye Cumhuriyeti henüz yirminci yüzyılın ilk çeyreğinde kurulmuş genç bir devlet olmasına rağmen, binlerce yıla dayanan köklü bir devlet geleneğinin devamcısı olması sebebiyle, gelişmiş ve bir anlamda hantallaşarak çağın gereklerine cevap veremeyen bir hale dönüşmüş bir bürokratik sisteme sahiptir.
Yüzyıllar boyu dünyanın en gelişmiş bürokrasi sistemi olmasına rağmen, dünyadaki gelişmelere ayak uyduramayarak geride kalmış olan devlet sistemimiz, genç Türkiye Cumhuriyeti’ nin çağın gelişmelerine uyum sağlamaya çalışmaları sürecinde sürekli gelişerek dinamik bir hale getirilmeye çalışılmıştır. Bu gelişmeler içerisinde en büyük hamle olarak görebileceğimiz, 2006 yılında başlatılan yeniden yapılanma ve devlet sistemimizin online hizmet sunabilmesi adına yapılan çalışmalar, günümüzde devlet sistemimizin dünyanın en gelişmiş örneklerine hızla yetişmeye başlamasını sağlamıştır.
2006 yılında Ulaştırma bakanlığı bünyesinde başlatılan E-Devlet platformu, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının online olarak, internet üzerinden vatandaşlarına, diğer kurumlara ve işletmelere her alanda hizmet sunmasına yöneliktir. E-Devlet kapısı olarak ta adlandırılan bu sistem, dijital dünya üzerinde Türkiye Cumhuriyeti devletini temsil etmektedir. Köklü bir geleneğe ve arşiv ve işlerliğe sahip olan devlet kurumlarının bu yeni dijital dünyaya uyum sağlaması adına başlatılan altyapısal çalışmalar, halen büyük bir hızla sürdürülmekle beraber, altyapı çalışmalarının tamamlandığı çok çeşitli işlemler bugün internet üzerinden online olarak vatandaşlara sunulabilmektedir. Önceleri günler, haftalar ve hatta aylar alabilen işlemler artık sadece birkaç dakika içerisinde internet üzerinden rahat ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebiliyor.
Günümüz dünyasının teknolojide ulaştığı üst seviyeye bağlı olarak ortaya çıkan inanılmaz olanakların, devletin ve vatandaşların yararına etkin bir şekilde kullanımını hedefleyen bu çalışma, aynı zamanda, dünya liginde Türkiye Cumhuriyeti’ nin gelecekte alacağı önemli rollerin bir provası niteliğindedir. Hantal ve ağır çalışan bir bürokrasi sisteminin iletişim ve hız çağı olarak adlandırılan günümüz dünyasına uyumsuzluğu ve buna bağlı olarak yaşayacağı kopmanın ve geri kalmanın önüne geçebilecek büyük bir adım olarak ta nitelendirilmesi gereken online devlet sistemi, vatandaşlarımızdan da büyük bir ilgi ve takdir toplamaktadır.
Halen sürdürülen alt yapısal çalışmaların bitmesine bağlı olan süreçler sonunda her geçen farklı bir kurumun yeni bir başka işlemi daha internet üzerinden online sunduğu günümüz dünyasında, çağın ilerleyen teknolojisinin tüm olanakları vatandaşların hizmetine sunuluyor. E-Devlet platformundan her hangi bir Türk vatandaşının yararlanabilmesi ise oldukça basitleştirilmiş bir işlem durumunda. Edinilmesi gereken E-Devlet şifresi, vatandaşlık numarası ibraz edilerek her PTT şubesinden kolaylıkla alınabilen bir E-Devlet şifresi sayesinde platformun kullanılabilmesi mümkün oluyor. Bununla birlikte bazı cep telefonu şebekelerinin sağladığı mobil imza kullanılarak ta platforma giriş yapabiliyorsunuz.

E-Devlet girişi her açıdan sistemin kuruluş özellikleri ve amacına uygun olarak hazırlanmış ve çağın teknolojisinden sonuna kadar yararlanan bir sistem olarak sürekli bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Bu süreçte platform üzerinde gerçekleştirebileceğiniz tüm işlemlerle ilgili ayrıntılı bilgi sunmak amacıyla hazırladığımız web sitemiz, vatandaşlarımızın en etkin şekilde kullanabileceği ve aradığı tüm cevaplara ulaşabileceği bir şekilde hazırlanmış olan kılavuz bir sitedir. Konu hakkında en detaylı ve güvenilir bilgiye ulaşabileceğiniz web sitemiz, e-devlet platformu üzerinde işlemleri nasıl yapabileceğinizi kapsamlı bir şekilde anlatan incelemelerle, online devlet içerisinde tüm işlemleri daha hızlı ve daha kolay yapabilmenizi sağlamak amacındadır.

18 Şubat 2014 Salı

Online GSS Uygulamaları

Online GSS İşlemleri İçin SGK Uygulamaları

Türkiye’de vatandaşların sosyal güvence altına alınması ve sağlık olanaklarından yararlanabilmesini düzenlemekle sorumlu olan devlet kurumu Sosyal Güvenlik Kurumu, vatandaşların sosyal güvencelerini sağlamak amacıyla hizmet veriyor. Bu sigorta ve sosyal güvence hizmetleri toplum içerisinde insanların daha rahat, daha konforlu ve daha kaliteli bir yaşam standardında hayatlarını sürdürebilmesi ve geleceklerini garanti altına alabilmesi amacıyla her ülkenin kendi vatandaşlarına sosyal güvence garantisi sunduğu bir kurumu bulunuyor.

Tarih boyunca farklı isimler altında vatandaşlara hizmet veren bir kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında vatandaşların her tür gereksinimine göre düzenlenmiş olan sistemler bulunuyor. Çeşitli sosyal güvence ve sigorta sistemleri olan bu sistemler ile ülkemizdeki vatandaşların sağlık hizmetleri alanında ihtiyaçlarını daha kolay ve daha ideal şekilde karşılayabilmesine yardımcı olmaktadır. Sosyal Güvenlik vatandaşların var olan ya da oluşabilecek her türlü ihtiyacına göre çeşitli sistemler ve düzenlemeler yaparak, daha kaliteli ve daha modern çözümler sunmaktadır. Böylelikle vatandaşların mağdur olmaması ve ihtiyaçlarının karşılanabilmesi sağlanabilmektedir.

Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında toplanan SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur gibi sigorta kollarına bağlı olmayan vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yeni bir sigorta sistemi 2012 senesinde aktif olarak hizmete sunuldu. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde bulunan bu sigorta kolları kapsamında bulunmayan vatandaşların sosyal güvence altına alınmasının yanı sıra ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerini sağlayabilmek amacı ile 2012 senesinde Genel Sağlık Sigortası sistemine geçiş gerçekleştirildi. Bu sayede de ülkemizde her vatandaşın sosyal güvence olanaklarından ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilmesi sağlanabildi. Ancak vatandaşların bu hizmetlerden yararlanabilmeleri için öncelikle gelir tespiti yaptırması gerekmektedir.

Daha sonra ise bu gelir testi ile belirlenen ailenin kişi başına düşen gelir miktarı üzerinden ödenecek GSS primi oranı belirlenmektedir. Bu noktada vatandaşların aile içerisinde kişi başına düşen gelir oranlarının asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda GSS prim ödemeleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu ayrıca vatandaşların daha modern hizmetler alabilmesi konusunda interneti en etkin şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında geliyor. Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internette bulunan online hizmet uygulamaları vatandaşların daha kaliteli ve daha hızlı hizmet alabilmeleri konusunda modern bir imkan sağlıyor.

Bu durumda da vatandaşlar artık GSS ile ilgili olarak aktif hizmetlerden yararlanma haklarının olup olmadığı ve diğer GSS bilgilerini detaylı ve güncel olarak öğrenebilmek için internette bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması e-sgm sorgulama ekranı üzerinden GSS sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek kolay şekilde bu bilgilere ulaşabilmektedirler.  Ayrıca bu Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulaması olan e-sgm sorgulama ekranı üzerinde şifresiz olarak sadece T.C. kimlik numarası ile bu GSS sorgulamaları kolaylıkla yapılabilmektedir. Böylece vatandaşlar kurum binasına giderek, uzun saatler süren işlemleri yapma mücadelesi içerisine girme zorunluluğundan kurtulabilmektedir.

Bunun dışında da Sosyal Güvenlik Kurumu’na GSS prim borcu bulunan vatandaşlar içinde internetten modern hizmetler sunuluyor. Yine Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesinde bulunan online hizmet uygulamalarından birisi olan web tahsilat uygulaması üzerinden vatandaşlar, kolaylıkla GSS borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedirler.


Bu web tahsilat uygulaması üzerinde güncel GSS borç bilgilerine erişim sağlayabilmek için vatandaşların sadece T.C. kimlik numaralarını girmeleri yeterli olmaktadır. Bunun dışında da vatandaşlar, aynı zamanda da bu borç sorgulama uygulamasından GSS prim borcu ödemelerini de yapabilmektedir. Vatandaşlar böylelikle çok daha kolay şekilde GSS borçlarıyla ile ilgili olan işlemlerini evden, ofisten ve internete erişim sağlayabildikleri her yerden kolayca yapabilme olanağına sahip olabilmektedirler.

16 Şubat 2014 Pazar

BağKur İşlem Merkezi

Bağkur İle İlgili Yaşanan Tüm Gelişmeler

Çağımızın ekonomik düzeni içerisinde toplumların özlük, sağlılık, malullük, emeklilik ve yaşlılık hakları gibi haklarını korumak ve düzenlemekle sorumlu kuruluşlar aracılığıyla devlet güvencesi altına alınması, yani sosyal güvenlik sistemleri vazgeçilmez bir unsur olarak ön plana çıkmıştır. Sanayi devrimi sonrası gelişmiş ülkelerde bir zorunluluk haline dönüşen ve hızla gelişmeler kaydederek, ülkelerin vatandaşlarının haklarını güvence altına almasını sağlayan gelişmiş sistemlere dönüşen sosyal güvenlik, ülkemizde ilk olarak, dönemin hükümeti tarafından kabul edilen bir dizi yasayla 1946 yılında oluşturulmuştur. Bu tarihten önce var olan çeşitli kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yarı resmi olarak var olan sosyal güvenlik sistemi, aslında kökleri binlerce yıl öncesine Selçuklu İmparatorluğu dönemine kadar uzayan bir yapılanmaya sahiptir.

Bununla birlikte çeşitli şekil, kurum ve kuruluşlar aracılığıyla bazı dönemlerde devlet teşvikiyle varlığını sürdüren sosyal güvenlik kavramı, 1946 yılının Cumhuriyet Türkiye’ si dönemine kadar resmi olarak oluşturulmamıştır. Savaştan çıkmış ve hızla gelişmeye devam eden bir ekonomik yapıya sahip olan Türkiye Cumhuriyeti, İkinci Dünya Savaşı’ nın başlamadan önce oluşturduğu ekonomik olumsuzluklar ve savaş sırasında tüm dünya ekonomisinde yarattığı olağanüstü durum nedeniyle, savaşın bitimini takip eden 1946 yılına kadar ertelenmek zorunda kalınmıştır.

Bu tarihte oluşturulan ilk sosyal güvenlik sistemimiz, olağanüstü bir hızla gelişmeye ve büyümeye devam eden ülkemiz ekonomisinin yeni şartlarına göre, değişmeye, gelişmeye ve ihtiyaç üzerine oluşturulan yeni kurumlar aracılığıyla daha nitelikli hizmet sunmaya çalışan bir sistemdir. 1971 yılında kurulan Bağkur, dönemin ekonomik koşullarının oluşturduğu ihtiyaç üzerine, işverenler ve esnafların sigorta hizmetlerini karşılamaya yönelik olarak hizmet vermeye başlamıştır. 2006 yılında tüm sosyal güvenlik kurumlarının aynı çatı altında tek merkezli olarak yönetimlerine karar verilmesiyle birlikte Bağkur diğer kurumlarla birlikte SGK çatısı altında hizmetlerini sürdürmeye başlamıştır.

Esnaf, işveren ve benzeri yapıda olan ticari kuruluşların sigortalılık haklarını yöneten kurum olarak Bağkur’ un diğer sigorta kurumlarından farklı bir sistem yapılanması vardır. Esnafların ticari yaşam içerisinde süreklilik arz edemeyen veya farklılaşan yapılarını dikkate alarak, prim borçlanması esasından hareket eden kurum, günümüzde geriye doğru prim borçlanmasını SGK üzerinden devam ettirmektedir. Bağkur borç sorgulama işlemi, kurumun üyeleri tarafından sıklıkla gerçekleştirilen bir işlemdir ve günümüzde artık E-Devlet ve E-SGM platformları aracılığıyla internet üzerinden hızlı bir şekilde yapılabilmektedir.

Çağımızın teknolojik ilerlemelerini en nitelikli şekilde hizmet sunabilmek amacıyla değerlendirmeye alan devletimiz, kurduğu E-Devlet platformu aracılığıyla, tüm devlet kurum ve kuruluşlarının bürokratik işlemleri online olarak internet üzerinden sunmasını sağlamayı hedeflemektedir. Devlet kurumlarının online olarak hizmet sunabilmeleri için gerekli olan alt yapısal çalışmaların sonuçlanmasını takip eder şekilde, halen sürekli olarak yeni ve farklı hizmetler internet üzerinden vatandaşlarımıza sunulmaya devam etmektedir.


Bağkur Sorgulama işlemi de E-Devlet ve yanı sıra E-SGM platformları üzerinden kolay ve çok hızlı bir şekilde artın online olarak internet üzerinden yapılabilen kurumsal işlemlerden bir tanesidir. Online olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanmakta olan tüm işlemleri ayrı başlıklar altında detaylı bir şekilde inceleyen uzmanlarımız, tüm işlemlerin nasıl yapılacağı ve bu işlemler yapılırken nelerin gerektiği konularında hazırlanmış geniş bilgiye sahip bir kılavuz site olarak tasarlanmış olan web sitemiz, sosyal güvenlik sistemimizde yaşanan tüm gelişmeleri de eşzamanlı olarak inceleyerek kullanıcılarına aktarmaktadır. Özel bir şekilde dizayn edilmiş olan web sitemiz, kullanıcılarımızın tüm ihtiyaçları gözetilerek, aradıkları tüm cevaplara en kısa süre içerisinde ulaşabilmeleri amacıyla güvenilir ve hızlı bir bilgi sunumu gerçekleştirmektedir.

14 Şubat 2014 Cuma

SSK Gün Sorgulama İşlem Merkezi

Çağımızın Özelliklerine Uygun Bir Sosyal Güvenlik Sistemi
Sosyal Sigortalar Kurumu, ya da kısa adıyla SSK, 1946 yılında sosyal güvenlik sistemimizin özel sektör çalışanlarını kapsayan bir kurum olarak 2006 yılına kadar faaliyet göstermiştir. Özel sektör çalışanlarının özlük hakları, emeklilik sigortası, sağlık sigortası ve çeşitli tazminatlarının devlet güvencesi altında sigortalanmasından sorumlu olan bu kurum, ilk sosyal güvenlik sistemimiz kurumlarından biridir.
2006 yılında sosyal güvenlik sistemimizle ilgili olarak başlatılan yeniden yapılanma çalışması çerçevesinde, Emekli sandığı ve Bağkur gibi diğer sosyal güvenlik kurumlarıyla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK adı altında tek merkezden yönetilmeye başlayan Sosyal Sigortalara Kurumu, aynı zamanda özel sektör çalışanlarını kapsamasına bağlı olarak en fazla üye sayısına sahip kurum olarak faaliyet göstermiştir.
Türkiye Cumhuriyetinin yaptığı ekonomik atılımlara bağlı olarak hızla gelişmesi ve bu durumun oluşturduğu özel sektör çalışan sayısındaki hızlı artış sonucunda, yüksek üye sayısına ulaşmış olan kurum, günün şartlarına göre yeniden yapılanmak zorunda kaldı. Bu yeniden yapılanma çalışmaları kurum üyelerine verilen hizmetlerin kalitesi ve niteliğinin arttırılması ve aynı zamanda günün teknolojik ilerlemelerinden de faydalanarak sunulan hizmetin çok daha hızlı bir şekilde olabilmesini sağlamak amacıyla başlatıldı.
Yapılan alt yapı çalışmalarının bitimini takiben, pek çok işlem SSK üyelerine online olarak ve çok hızlı bir şekilde verilebiliyor. 2006 yılında yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında, kurulan E-Devlet ve E-SGM gibi platformlar üzerinden SSK sorgulama işlemlerinin hemen tümü online olarak sunulmaya başlandı. Günümüzde SSK gün sorgulama ve buna benzer birçok kurumsal hizmet online olarak internet üzerinden verilebiliyor.
Her geçen gün ekonomik ve nüfus olarak büyümekte olan ülkemizin sosyal güvenlik ihtiyaçlarına çağdaş çözümler üretebilmek amacıyla, sosyal güvenlik sistemimiz çeşitli revizyon ve yeniden yapılanma süreçleri geçirmektedir. Bu durum özel sektör veya devlet dairelerinde çalışan ya da, esnaf ve işverenlerin sigortalılıkları açısından sürekli yenilenen veya değiştirilen kanunlar sebebiyle çeşitli karışıklıklar oluşturmaktadır.
Bu anlamda en güncel bilgileri eş zamanlı olarak takip etmekte olan çeşitli uzmanlarımızın yöneticiliğinde kurulan web sitemiz, tüm kurum üyelerinin öğrenmek istediği cevapların bir araya getirildiği geniş bir bilgi kaynağı olarak hizmet vermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun online olarak verdiği tüm hizmetleri başlıklar halinde ayrıntılarıyla inceleyerek kullanıcılarına sunmakta olan platformumuz, aynı zamanda online olarak yapılamayan tüm işlemlerle ilgili olarak ta sürekli en güncel bilgileri de kullanıcılarına sunabilmektedir.
Özel olarak tasarlanarak hazırlanan platformumuz, kullanıcılarımızın aradıkları tüm cevapları en kısa sürede bulabilmelerini sağlayacak şekilde hazırlanmıştır. Ülkemizin vatandaşlarının hemen tamamını ilgilendiren yasa değişikliklerini anlık olarak izleyerek kullanıcılarımıza aktarmakta olduğumuz web sitemiz, konu hakkında hazırlanmış en geniş bilgiye sahip kaynak web sitesi durumundadır. E-SGM ve E-Devlet platformları üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun üyelerine sunmakta olduğu tüm hizmetlerin kapsamlı şekilde incelendiği konu başlıklarımız, bu işlemleri kurum üyelerinin hangi adımları izleyerek yapabileceklerini gösteren kılavuz mantığında oluşturulmuştur.

Bu anlamda kurum üyelerinin bu işlemleri gerçekleştirirken hangi bilgilere veya evraklara sahip olmaları gerektiği, hangi adımları takip ederek işlemlerini gerçekleştirebileceği gibi tüm detayların ayrıntılı olarak anlatıldığı içeriklerimizle kullanıcılarımıza konu ile ilgili olarak en geniş kılavuz bilgileri sunmaktayız. Sağlık, hak ediş, gün sorgulama, emeklilik ve benzeri olarak her konuda online olarak E-SGM ve E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebildiğiniz online işlemlerin yanı sıra, online olarak yapılamayan işlemler ile bu işlemlerin nasıl yapıldığı, tüm bu işlemleri yapabilmek için kurum üyelerinin ihtiyacı olan her şeyle ilgili bilgilere web platformumuz üzerinden çok hızlı ve kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

6 Şubat 2014 Perşembe

SGK Hizmet Sorgulama İşlemleri Bu Adreste!

Sosyal Güvenlik Kurumu, günümüzde tüm ülkeyi kapsayan ve milyonlar düzeyinde üyesi bulunan dev bir kuruluştur.1945 yılında yasalarla şekillendirilen ilk sistemli sosyal güvenlik sistemimiz, o yıldan bu güne kadar sürekli olarak gelişmeyi ve çağın değişen koşuklarına uyumlu olarak hizmetlerinde yenilikler yapmayı sürdürmüştür. 2006 yılı öncesinde Özel sektör çalışanlarına hizmet veren Sosyal sigortalar Kurumu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan memurlara hizmet veren Emekli Sandığı ve esnaflarla, işyerlerinin sigorta yükümlülüklerini kapsayan Bağkur’ un tek çatı altında birleştirilmesi sonucu günümüzde adı Sosyal Güvenlik Kurumu haline dönüşmüştür.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkisinde kurulan SGK, kuruluşunun hemen ardından bir yeniden yapılanma süreci içerisine girmiş ve aynı yıl başlatılan E-Devlet platformuna en hızlı şekilde uyum sağlayan kurumlardan bir tanesi olmuştur. Devlet kurum ve kuruluşlarının tek bir platform üzerinden, bürokratik ve kurumsal işlemleri online olarak sunması amacıyla oluşturulan E-Devlet platformu, her geçen hızla genişleyen bir hizmet yarışını sürdürürken, gereken alt yapı çalışmalarının bitimini takip eden süreçte, hizmet çeşitliliğini sürekli olarak arttıran kurumların başında SGK geliyor.
SGK hizmet sorgulama işlemi, kurum üye sayısının çokluğuyla doğru orantılı olarak, kurum merkezlerinde ağır bir iş yoğunluğu oluşturan ve bu nedene bağlı olarak ta, bu ve benzeri birçok işlemin daha yavaş yapılmasına neden olan bir işlem olarak bazen günlerce sürebilen gidip gelmelere neden olabiliyordu. Online hizmet döneminden sonra SSK hizmet sorgulama işlemi, internetin var olduğu ve internete bağlanabilen herhangi bir cihazın bulunduğu her atmosferden, kurum üyeleri online olarak sadece birkaç dakika içerisinde işlemlerini tamamlayabiliyorlar.
SSK hizmet dökümü işleminin yanı sıra online olarak yapılabilen işlem sayısı her geçen gün daha da artmaya devam ediyor. İletişim ve hız çağı olarak ta tanımlanmakta olan çağımızın teknolojik olanaklarını birebir kurum üyelerinin yararına kullanmaktan geri durmayan SGK, sürekli olarak yapılandırdığı ve tamamladığı alt yapı çalışmalarına bağlı olarak, yeniliklerle kurum üyelerinin memnuniyet derecesini arttırmayı sürdürüyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun bu hızla güncellenmeye devam eden hizmet atapı ile ilgili olarak hazırladığımız web sitemiz, kurumun online olarak verdiği tüm hizmetleri ayrıntılı olarak inceleyerek kullanıcılarına aktarmaktadır. E-Devlet ve E-SGM üzerinden SGK’ nın online olarak vermekte olduğu tüm hizmetleri detaylı şekilde inceleyen uzman yönetici kadromuz, bu işlemlerin kurum üyeleri tarafından nasıl yapılacağını adım adım anlatmaktadır. Farklı konu başlıkları altında incelenmekte olan her işlemin yanı sıra, online olarak yapılamayan tüm sosyal güvenlikle ilgili işlemlerin nerede ve nasıl yapılacağı ile ilgili ayrıntılı bilgilere de ulaşabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Sistemimizin yeniden yapılanma süreci sırasında sürekli olarak değişmekte veya yenilenmekte olan işleyişle ilgili olarak merak ettiğiniz her türlü güncel bilgiyi bulabileceğiniz şekilde hazırlanmış olan web sitemiz, konu hakkında ki en zengin bilgi kaynağı olmanın yanı sıra, en doğru bilgiyi aktarmaya da özen göstermektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu’ nda yaşanan tüm yönetmelik değişikliklerini eş zamanlı olarak web sitemizde yayınlamakta olan yönetici kadromuz, tüm bilgileri farklı konu başlıkları halinde kullanıcılarına ulaştırmaktadır. Alanında en zengin veri arşiviyle, sosyal güvenlik kılavuzunuz olan web sitemiz, kullanıcıların aradıkları hizmet özelliklerine yanıt verebilecek şekilde ve çeşitli kullanıcı dostu özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır.

Sosyal güvenlikle ilgili en geniş bilgi arşiviyle, kılavuz siteniz olarak hazırladığımız platformumuzu ziyaret etmeden, E-Devlet ve E-SGM üzerinden sosyal güvenlikle işlem yapmamanızı öneriyoruz. Online işlemlerle ilgili olarak her türlü ayrıntı ve her türlü kısa yol hakkında bilgiyi web sitemiz üzerinden edinebilirsiniz.


5 Şubat 2014 Çarşamba

SGK Provizyon Sorgulama

 



SGK provizyon sorgulama işleminizi e-sgm uygulaması üzerinden kolay bir şekilde şifresiz olarak T.C. kimlik numaranız ile yapabilirsiniz. Bu online hizmet uygulaması üzerinden provizyon sorgulama işleminizi yapabilmeniz için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinde yer online hizmetler kısmına gidilerek e-sgm uygulamasını açılması gerekmektedir.

SGK provizyon nasıl sorgulanır

SGK provizyon sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesi üzerinde yer online hizmetler kısmında e-sgm uygulamasını açmak gerekmektedir. Bu noktada açılan sorgulama sayfası içerisinde nüfusa kayıtlı olunan il, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası ve nüfusta yer alan cilt numarası bilgileri istenmektedir. Bu bilgileri doğru ve tam olarak girdikten sonra altta yer alan güvenlik kodunu da girerek sorgula sekmesine tıklamanız gerekmektedir.

Açılan sayfa içerisinde SGK provizyon sorgulama işleminiz için sağ kısımda yer alan liste içerisinden ilk olarak provizyon sorgulama seçeneğine daha sonra ise sağlık provizyon seçeneğine tıklamanız gereklidir. Bu sayede provizyon sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz. Bu sayede bu provizyon sorgulama işleminizi sadece birkaç dakika içerisinde tamamlayabilirsiniz

1 Şubat 2014 Cumartesi

E-Vergi Levhası


 

İnternet her geçen gün günlük yaşantımız içerisinde çok daha sık olarak yer almaya başladı ve internete olan bağımlılığımız her geçen gün artış göstermektedir. Bu noktada da özellikle internetin günlük yaşamda insanlara büyük kolaylıklar sağlaması nedeni ile devlet kurumlarımızda interneti aktif hizmet politikalarını en iyi şekilde entegre etmektedir.

E-Vergi Levhası Nasıl Alınır

E-vergi levhası sorgulama işlemleriniz için artık Vergi Dairesi internet üzerinden sorgulama sistemini hizmete sunmuştur. Sizde online vergi levhası sorgulama işleminizi internet üzerinden gerçekleştirmek istiyorsanız Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet üzerinde yer almakta olan İnternet Vergi Dairesi sayfasını açmanız gerekmektedir.

İnternet Vergi Dairesi online hizmet sayfasında yer alan E-vergi levhası sorgulaması için istenilen bilgileri girmeniz gerekmektedir. E-vergi levhası sorgulaması için sizden kimlik numarası, isim ve soy isim, cilt no, il, vergi kimlik numarası ya da kimlik numarasından birini, bağlı olunan il vergi dairesi ve vergi dairesi adı istenmektedir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra sorgula sekmesine e-vergi levhası sorgulama işlemini sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.