29 Ocak 2014 Çarşamba

SGK Prim Sorgulama

 



Sosyal Güvenlik Kurumu interneti oldukça etkin olarak kullanmakta olan bir devlet kurumudur. BU sayede de sigorta işlemleri ok kısa süreler içerisinde yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu online hizmet uygulamalarından bir tanesi olan e-sgm uygulaması üzerinden oldukça kolay bir şekilde şifresiz olarak pek çok sigorta sorgulama işlemi ve hizmet dökümü alma işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

Ancak SGK prim sorgulama gibi işlemlerin e-sgm online hizmet uygulaması üzerinden yapılabilmesi için mutlak suret ile bazı kişisel bilgilerin kimlik ve sigorta bilgilerinin güvenliği açısından gerekmektedir.

SGK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır

SGK prim sorgulama işleminin online olarak yapılabilmesi için mutlak suret ile T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfusa kayıtlı olunan il ve cilt numarası bilgilerinin girilmesi gerekmektedir. Bu sayede de e-sgm online hizmet uygulaması sonuç ekranına kolayca ulaşılabilmektedir. Bu sayfa içerisinde ise önce hizmet bilgisi seçeneğine ardından ise 4A hizmet bilgisi seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Bu sayede de oldukça kolay bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu prim sorgulama işlemi tamamlanabilmektedir.

26 Ocak 2014 Pazar

2022 Sorgulama

 



Ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu özürlü vatandaşlarımızın sosyal güvence altında olması ve sağlık ve sosyal olanaklar gibi pek çok hizmetten yararlanabilmesi amacı ile çeşitli hizmetler üzerinden özürlü vatandaşlarımıza büyük olanak sunuyor.

2022 Sorgulama Nasıl Yapılır

2022 sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeniz için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet adresini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi üzerinde yer almakta olan online hizmetler sayfasındaki e-sgm online hizmet uygulaması sayfası içerisinden 2022 sorgulama işlemi için sizden kimlik numaranızı, cilt numaranızı, doğum tarihinizi ve nüfusa kayıtlı olduğunuz il gibi sizden başka kimselerin bilemeyeceği kişisel bilgileriniz talep edilmektedir.

Bu bilgilerinizi doğru bir şekilde girdikten sonra en alt kısımda yer almakta olan güvenlik kodunu da yerine doğru bir şekilde girerek 2022 sorgulama alma işleminiz için sorgula sekmesine basmanız gerekmektedir. Bu noktada açılan sayfa içerisinde sağ kısımda yer almakta olan sütun içerisinden iş göremezlik ödeme sekmesine basmanız gerekmektedir. Daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu özürlü maaşı işleminizi gerçekleştirebilmeniz için ödeme görme 4A-4B seçeneğini seçerek işlemini tamamlayabilirsiniz.

23 Ocak 2014 Perşembe

SGK Gün Dökümü

Sosyal Güvenlik Kurumu interneti en etkin şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında geliyor. Bu sayede de sigortalı vatandaşlar sigortaları ile ilgili işlemlerini oldukça kolay bir şekilde yapabilme olanağına sahip olabilmektedir.

SGK Gün Dökümü Nasıl Alınır

SGK gün dökümü işlemini gerçekleştirebilmeniz için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet adresini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi üzerinde yer almakta olan online hizmetler sayfasındaki e-sgm online hizmet uygulaması sayfası içerisinden SGK gün dökümü işlemi için sizden kimlik numaranızı, cilt numaranızı, doğum tarihinizi ve nüfusa kayıtlı olduğunuz il gibi sizden başka kimselerin bilemeyeceği kişisel bilgileriniz talep edilmektedir.

Bu bilgilerinizi doğru bir şekilde girdikten sonra en alt kısımda yer almakta olan güvenlik kodunu da yerine doğru bir şekilde girerek SGK gün dökümü alma işleminiz için sorgula sekmesine basmanız gerekmektedir. Bu noktada açılan sayfa içerisinde sağ kısımda yer almakta olan sütun içerisinden hizmet bilgisi sekmesine basmanız gerekmektedir. Daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu gün dökümü işleminizi gerçekleştirebilmeniz için 4A hizmet bilgisi seçeneğini seçerek işlemini tamamlayabilirsiniz.