28 Ağustos 2013 Çarşamba

4C Emekli Maaşı Hesaplama

Emekli maaşını hesaplama işleminizi sadece birkaç dakika içerisinde yapabilme olanağınız bulunmaktadır. İnternet üzerinde yer almakta olan bu Sosyal Güvenlik Kurumu uygulamaları ile bu işleminizi gün içerisinde dilediğiniz saatte dilediğiniz noktadan yapabilme olanağınız bulunmaktadır. 4C emekli maaşı hesaplama işleminiz için yazımızın sonunda yer almakta olan bağlantıya tıklayarak işleminizi yapmaya başlayabilirsiniz.

4C emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır

Eğer kamu personeli olarak görev yapmakta iseniz alt kısımda vermiş olduğumuz 4C emekli maaşı hesaplama bağlantısına tıklamanız gerekmektedir. Bağlantıya tıkladığınızda açılan sayfa içerisinde sırası ile derece, kademe, ek gösterge, makam, temsil ve görev tazminat göstergesi, hizmet yıl ve ayı, kıdem ve ikramiye yılı, aylık tarihi, pay ve payda ve kademe tazminat ek gösterge bilgileri istenmektedir.

Bu bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girdikten sonra hesapla sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Böylece emekli maaşı hesaplama işlemini 4C’ye uygun olarak yapabilirsiniz. Bu sayede 4C sigorta koluna bağlı olan vatandaşlarımız emekli maaşları ile ilgili olarak hesaplama işlemlerini sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir.

4C Emekli Maaşı Hesaplama İçin Lütfen Tıklayınız.

25 Ağustos 2013 Pazar

SGK Aktivasyon Sorgulama

İnternet üzerinden oldukça kolay bir şekilde aktivasyon sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilme olanağınız bulunmaktadır. Bu sayede gün içerisinde dilediğiniz zaman aktivasyon sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SGK aktivasyon sorgulama işleminizi yazının sonunda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eski dönemde internet üzerinde yer almakta olan SGK ile ilgili aktivasyon sorgulama sistemleri birbirinden farklı olarak hizmet vermekteydi ve her il için geçerli olmamaktaydı. Ancak bu yeni sistem sayesinde SGK aktivasyon sorgulama işlemi her il için tek bir noktadan yapılabilmektedir.

SGK aktivasyon sorgulama nasıl yapılır

SGK aktivasyon sorgulama işleminizi internet üzerinden gerçekleştirebilmeniz için ilk olarak yazının sonunda yer almakta olan bağlantı linkine tıklamanız gerekmektedir. Daha sonra açılan sayfa içerisinde sizden SGK aktivasyon sorgulama işleminiz için uyruğunuz ve güvenlik kodu istenmektedir.

Bu bilgileri girdikten sonra T.C. kimlik numarası, nüfus il, cilt numarası ve doğum yılını girdikten sonra güvenlik kodunu girmeniz ve sorgula sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Açılan sayfa içerisinde tescil kaydı tespiti sekmesine tıklayarak aktivasyon sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

SGK Aktivasyon Sorgulama İçin Lütfen Tıklayınız.

22 Ağustos 2013 Perşembe

SSK Hasta Bakım Aylığı

Günümüzde insanlar bir şekilde yaşamlarını idame ettirebilirken bazı insanların bakıma ihtiyaçları olmaktadır. Bu durumda kişinin yakınlarının omuzlarına oldukça büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Ülkemizde düşük olan ücretler nedeni ile bakım esnasında en çok karşılaşılmakta olan sorunların başında maddiyat gelmektedir. Bu neden ile devlet SSK hasta bakım aylığı ile evlerinde bakıma muhtaç bireyin bulunduğu kişilere maddi açıdan yardımda bulunmaktadır.

SGK hasta bakım aylığı şartları nelerdir ve nasıl alınır.

Ükemizde bu SSK hasta bakım aylığı hizmeti genel olarak yaşlılara verilmektedir. Ancak bunun dışında ülkemizde evinde yatalak hasta olan ve evden çıkamayacak düzeyde hastalığı olan vatandaşlar için de  hasta bakım aylığı verilmektedir.

SSK hasta bakım aylığı alabilmek için vatandaşların ilk olarak bir rapor çıkartması gerekmektedir. Bu raporun ise tam teşekküllü bir hastaneden alınmış bir sağlık raporu olması gerekmektedir. SGK Bunun dışında  hasta bakım aylığı almak isteyen vatandaşların ülkenin her noktasından 444 3 833 numaralı telefonu arayarak talepte bulunabilirler.

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Emekli Maaşına Haciz

Sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emeklilik koşullarını yerine getirdikleri takdirde emekliliklerini elde edebilmektedirler. Ancak ülkemizde emekli maaşlarının düşük olması ve emekli vatandaşların maddi açıdan sıkıntı içerisinde olması gibi nedenler ile var olan borçlarının ödenememesi nedeni ile emekli maaşına haciz işlemi uygulanmaktadır.

Emekli maaşına haciz konulabilir mi?

Ancak bu noktada emekli vatandaşların dikkat etmeleri gereken bir husus bulunmaktadır. Ülkemizde yeni çıkarılmış olan yasa ile artık emekli maaşına haciz işlemi kişinin izni olmadan gerçekleştirilememektedir. Ülkemizde artık kanun gereğince haciz işlemi sadece Sosyal Güvenlik Kurumu alacakları için kurum, nafaka alacakları için ise boşlanılan eş ve çocuklar tarafından izinsiz emekli maaşına haciz işlemi uygulanabilmektedir.

Bunun dışındaki herhangi bir nedenden dolayı sizin izniniz olmadan haciz işlemi uygulanamamaktadır. Ancak siz haciz işlemi uygulanabilir izni verdiğiniz takdirde bu işlem gerçekleştirilebilmektedir. Emekli maaşına haciz oranı da yüzde yirmi beşi geçemez.

16 Ağustos 2013 Cuma

E-Devlet Maaş Bordrosu

E-Devlet sistemi sayesinde artık sigortanız ile ilgili olan ve işiniz ile ilgili olan pek çok işlemi oturduğunuz yerden sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme olanağınız bulunmaktadır. İnternet üzerinden E-Devlet maaş bordrosu işleminizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeniz amacı ile yazının sonunda E-Devlet bağlantısı verdik. Vermiş olduğumuz bu bağlantıya tıklayarak direkt olarak E-Devlet maaş bordrosu alma sayfasına yönlendirilebilirsiniz.

E-Devlet maaş bordrosu alma

E-Devlet maaş bordrosu alma işleminiz için yazının sonunda yazmakta olan bağlantıya tıklamanız için öncelikli olarak E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer E-Devlet şifreniz bulunmuyor ise herhangi bir PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi alma işleminizi tamamlayabilirsiniz.

E-Devlet maaş bordrosu işleminizi tamamlayabilmek için kimliğimi şimdi doğrula sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Açılan sayfa içerisinde ilk olarak E-Devlet şifresi ile giriş sekmesine tıklamanız daha sonra ise kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Bu sayede sistem sizi direkt olarak E-Devlet maaş bordrosu alma sayfasına yönlendirecektir. Bu noktada herhangi hiçbir şey yapmadan maaş bordronuzu alabilirsiniz.

E-Devlet Maaş Bordrosu İçin Lütfen Tıklayınız.

11 Ağustos 2013 Pazar

SGK Doğum İzni

SGK doğum izni doğum öncesinde sekiz hafta ve doğum sonrasında da sekiz hafta olacak şekilde toplam on altı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından çalışan bayanlara hak olarak tanınmaktadır. Bu noktada günümüzde mecliste hazırlanmakta ve konuşulmakta olan yeni tasarıya göre de bayanların on altı haftalık SGK doğum izni süresini yirmi dört haftaya çıkarılması gündemdir. Bu yeni tasarı ile ilave edilen sekiz haftalık kısmını işsizlik fonu içerisinden devlet tarafından karşılanacaktır.

SGK doğum izni nasıl alınır

SGK doğum izni hakkı elde etmek isteyen bayanların mutlak suret ile doğum izninden önceki bir yıl içerisinde doksan gün prim ödemesi yapılmış olması gerekmektedir. Ayrıca bayanlar doğum öncesindeki sekiz haftalık izninin ilk beş haftasını kullanmayarak son üç haftaya kadar çalıştığı takdirde doğum sonrasındaki sekiz haftalık izin süresine bu beş hafta ilave edilerek çalışan bayanların doğum sonrasında on üç hafta izin yapabilme olanağına sahip olabilmesi sağlanmaktadır.

Bayanların SGK doğum izni hakkından yararlanabilmesi için kuruma başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu SGK doğum izni ile bayanların işten atılma ya da mecburi ayrılma sorunları ortadan kaldırılmaktadır.

7 Ağustos 2013 Çarşamba

SGK İşe Giriş Bildirgesi


Günümüzde artık vatandaşlar işe giriş yaptıkları takdirde işverenlerinin SGK işe giriş bildirgesi doldurularak Sosyal Güvenlik Kurumuna göndermesi mecburidir. İşe giriş noktasında en önemli  hususlardan ve aşamalardan bir tanesini oluşturan bu bildirgenin doğru bir şekilde işveren tarafından doldurularak Sosyal Güvenlik Kurumuna online olarak gönderilmesi gerekmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu bu konuda işverenlere büyük bir kolaylık sağlayarak SGK işe giriş bildirgesi sistemini internet üzerinden hizmete soktu. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde hizmete açılan bu sisteme ulaşmak için alt kısımda yer almakta olan bağlantıya tıklamanız gerekmektedir. SGK işe giriş bildirgesi hem işe giriş hem de işten ayrılış durumlarında doldurularak Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi gerekmektedir.

Bağlantıya tıkladığınızda açılan sayfa içerisinde işverenden kullanıcı adı, sistem şifresi ve işyeri şifresi istenmektedir. Bu bilgiler girildikten sonra en son olarak güvenlik anahtarı da resimdeki gibi aynen boş kutuya yazılarak giriş yapılabilmektedir. Bu noktada açılan sayfa içerisinde işveren SGK işe giriş bildirgesi hazırladığı çalışanın sigorta sicil numarası başta olmak üzere diğer bilgilerini de doğru bir şekilde girerek SGK göndermesi gerekmektedir.

SGK İşe Giriş Bildirgesi İçin Lütfen Tıklayınız.

4 Ağustos 2013 Pazar

SSK Askerlik Borçlanması


Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde erkeklerin askerlik gün sayılarını da borçlanarak emeklilikleri için prim gün sayısına ilave edebilmelerine olanak sağlamaktadır. Bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu SSK askerlik borçlanması ile askere gidiş tarihiniz, ilk sigortalı olduğunuz tarihten daha önce ise, sigortalılık tarihiniz borçlandığınız süre kadar geri alınmaktadır.

SSK askerlik borçlanması nasıl yapılır

Bu Sosyal Güvenlik Kurumu SSK askerlik borçlanması ile askerlik süresini borçlanarak ödemek suret ile, ödemiş olduğunuz prim gün sayısı artmaktadır. Daha fazla prim gün ödediğiniz için de maaşınız doğal olarak biraz daha yüksek olacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu askerlik borçlanması olanağı ile askerlik günleriniz öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamış iseniz emekliliğiniz için ihtiyacını olan prim gün sayınızda eksik bulunmakta ise askerlik döneminden dilediğiniz süreyi borçlanarak prim günlerinize ilave ederek emekliliğinizi alabilirsiniz.

Askerlik öncesinde sigortalı olarak çalışmaya başlamayan vatandaşlar ise askerlikten sonra sigortalı olarak çalışmaya başladıkları takdirde prim günleri on sekiz ay önceden başlamaktadır. SSK askerlik borçlanması  işlemini on sekiz ayın dilediğiniz kadarı için yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu SSK askerlik borçlanması işlemini yapabilmeniz için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda yapılması gereklidir.

1 Ağustos 2013 Perşembe

E-Devlet SRC Sorgulama


E-Devlet sistemi devletin daha kaliteli ve daha modern bir hizmeti vatandaşlara sunmak amacı ile internet üzerinde 2008 senesinde faaliyete sokmuş olduğu bir online sistemdir. Bu sayede vatandaşlar sadece birkaç dakika içerisinde tüm devlet kurumları ile ilgili işlemlerini sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme olanağına sahip olabilmektedir.

Bu noktada SRC sorgulama işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme olanağınız bulunmaktadır. E-Devlet SRC sorgulama işlemlerinizi yapabilmeniz için ilk olarak yazının devamında verdiğimiz bağlantıya tıklamanız gerekmektedir. Açılan sayfa içerisinde E-Devlet SRC sorgulama işlemi için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.

E-Devlet mesleki yeterlilik belgesi sorgulama

E-Devlet sistemine giriş yapmak için E-Devlet şifresine ihtiyacınız bulunmaktadır. Eğer E-Devlet şifreniz yok ise herhangi bir PTT şubesinden şifre temin edebilirsiniz. Bağlantıya tıkladığınızda açılan sayfa içerisinde kimliğimi şimdi doğrula sekmesine tıklayıp daha sonra açılan sayfa içerisinde E-Devlet şifresi ile giriş seçeneğine basmanı gerekmektedir.

Giriş sayfasında da kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapmalısınız. Bu sayede sistem sizi direkt olarak E-Devlet SRC sorgulama uygulamasına yönlendirecektir. Bu şekilde SRC sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet SRC Sorgulama İçin Lütfen Tıklayınız.