30 Mayıs 2013 Perşembe

SGK Doğum Borçlanması Hesaplama


Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında çalışmakta olan vatandaşlarımızın rahatsızlık, doğum ve askerlik gibi mecburi izin kullanmak zorunda kaldıkları dönemler içerisinde mağduriyet yaşamaması ve bu mecburi izin günlerinin de sigorta prim günlerine yansıması amacı ile çalışan vatandaşlara çeşitli hizmetler sunulmaktadır.

Bu hizmet seçenekleri konusunda özellikle bayanların genel olarak kullanmakta olduğu doğum izin günlerinin de sigorta gün sayılarına eklenmesi için en fazla iki doğum izninde kullanabileceği sistemler sunulmaktadır. Bu noktada sigortalı bayan çalışanlar SGK doğum borçlanması hesaplama işlemi kişinin bağlı bulunduğu sisteme göre değişiklik gösterebilmektedir.

Bu sisteme göre sigortalı olarak çalışmakta olan bayanlar doğum izinlerinden sonra en fazla bir ay içerisinde belirlenen bir hesaplama ile geri ödemesi gerekmektedir. Ayrıca çalışan sigortalı bayanlar doğum izinlerini iki çocuk için ikişer yıl alarak alabilmektedir. Bu ikişer yıl yani toplam dört yıl içerisinde var olan sigortasının işlemesi için başvuruda bulunması gerekmektedir.

Daha sonra hesaplanan ödeme seçeneklerini en fazla bir ay içerisinde ödeyerek bu doğum izin günlerini de sigortasına ilave edebilmektedir. Genel olarak bayanlar toplam dört yıl için on bir bin altı yüz seksen bir lira ödemesi gerekmektedir. Bu ödediği rakamın üç katını ise emekliliği sırasında aylık olarak almaya hak kazanacaktır.

29 Mayıs 2013 Çarşamba

SGK Askerlik Borçlanması Hesaplama


Ülkemizde her erkek bireyin en temel görevi olan askerlik sigortalı çalışan bireylerin bu vatani görevi süresince sigortalılık süresi kesintiye uğramış olmaktadır. Bu neden ile vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacı ile SGK tarafından uygulanan sitem sayesinde askerden dönen bireyler askerde oldukları sürecin sigortalı yükümlüsü tarafından ödenmesi gerekmektedir.

Eğer sigortalı olarak çalışmakta olan kişi askere gitmeden evvel Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışmakta ise bu prim gün sayısına etki etmektedir. Ancak bu noktada unutulmaması gereken ve dikkate alınması gereken en önemli husus ise SGK askerlik borçlanması hesaplama ile emeklilik yaşının direkt olarak hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır.

Bu işlemden yararlanabilmek için kişinin bireysel olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunması gerekmektedir. Ayrıca kişi isterse askerlik süresini isterse de dilediği kadar olan kısmını borçlanabilme olanağına sahiptir. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için yapmanız gereken tek şey alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklamak olacaktır.

Bunun dışına ayrıca sadece askere gitmeden önce sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlar değil aynı zamanda da askerden döndükten sonraya sigortaya giriş yapan kişilerde askerlik süresini borçlanabilme olanağına sahiptirler.

28 Mayıs 2013 Salı

SGK Yurtdışı Borçlanması Hesaplama


Ülkemizde ülke dışına çıkan bir sigortalı çalışanın kendi isteği ile hizmet süresince saydırmış olduğu bir borçlanma şeklidir. Sigortalı olarak çalışmakta olan kişi gitmiş olduğu ülke dışındaki bir noktada kalmak ve çalışmalarını kalmış olduğu yerden bu ülke içerisinde devam ettirmek için bu yola başvurması gerekmektedir.

Ülke dışına gitmek ve orada kalmak isteyen vatandaşlar yurtdışı borçlanma olanağından yararlanabilmeleri için ilk olarak yer aldıkları ülkenin Başkonsolosluğuna giderek başvuruda bulunması gerekmektedir. Vatandaşların bu başvuruyu gerçekleştirebilmeleri için gerekli olan belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Bu belgeler arasında ikametgah belgeleri, Türkiye pasaportu, Türkiye’de alınmış olan maaş bordosu, sigorta kaydı ve nüfus cüzdanı yer almaktadır. Vatandaşlar bu belgeleri hazır halde bulundurarak bu olanaktan yararlanabilmektedir.

Yurtdışı borçlanmasının en önemli kısmı ödeme ve hesaplama işlemleridir. Ülkemizde yürürlükte olan kanuna göre, maksimum asgari ücret miktarında borç yazılıyor. SGK yurtdışı borçlanması hesaplama işlemi Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve SSK’nın hizmet günleri ve sigorta prim ödemelerine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu sayede vatandaşlar yurtdışı borçlanma hesabını kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

27 Mayıs 2013 Pazartesi

İşe Giriş Tarihi Sorgulama


Vatandaşların emeklilik dönemlerini ve emekli olma yaşlarını en doğru şekilde hesaplayabilmesi için mutlak suret ile işe giriş tarihi en doğru şekilde bilinmesi gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu internet üzerinde yer almakta olan hizmet ve uygulamalarına her geçen gün bir yenisini ilave etmeye devam ederken vatandaşların artık internet üzerinden işe giriş tarihi sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeleri için bir uygulamayı hizmete sunmuştur.

Vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete sunulmuş olan uygulamaya kolay bir şekilde ulaşabilmek için yazının sonunda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklanması gerekmektedir. Açılan sayfa içerisinde vatandaşlara kimlik numarası, doğum tarihi, cilt no ve nüfusa kayıtlı olunan il gibi başka kimsenin bilemeyeceği özel bilgiler sorulmaktadır. Bu bilgiler doğru bir şekilde girildikten sonra alt kısımda yer almakta olan güvenlik kodunun yerine doğru bir şekilde girilerek sorgula sekmesine basılması gerekmektedir.

Bu sayede sorgulama işlemini oldukça hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirerek eski dönemlerdeki gibi uzun saatler süren sıra bekleme derdin kurtulabilirsiniz.

 İşe Giriş Tarihi Sorgulama İçin Lütfen Tıklayınız

26 Mayıs 2013 Pazar

SGK E-Borcu Yoktur


Günümüz dünyasının teknolojik seviyesi ve sunduğu olanaklar sayesinde ülkemizde artık vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarının ödenmesi ile biten borçlarına dair belgeyi kolay bir şekilde internet üzerinde yer almakta olan uygulamalardan alabilmektedir.

Vatandaşlar askerlik, doğum ve rapor gibi hizmetlerden dolayı Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlanabilmektedirler. Vatandaşlar bu borçlanmalarını farklı hesaplanmalar ile hazırlanmış olan ödeme planına göre yapmaktadır.

Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna olan ödemelerini tamamen gerçekleştirdikten sonra borçlarının bittiğine dair Sosyal Güvenlik Kurumundan belge almaktadır. Bu belgeyi kurumların binasından alabildiğiniz gibi alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantı ile de internet üzerinden kolay bir şekilde temin edebilirsiniz.

Bu işlem için ihtiyacını olan tek şey barkod numarasıdır. Barkod numarasını da girdikten sonra listele seçeneğine tıklanmalıdır. Bu sayede SGK E-Borcu Yoktur belgesi sadece birkaç dakika içerisinden herhangi bir noktadan internete erişim sağlanarak alınabilmektedir. Vatandaşlar bu işlemi internete bağlanabildikleri herhangi bir noktadan kolay ve hızlı bir şekilde temin edebilmektedir. Bu sayede kurumlarda harcanan vakitlerden tasarruf edilebilmektedir.



SGK E-Borcu Yoktur İçin Lütfen Tıklayınız

25 Mayıs 2013 Cumartesi

SGK Gecikme Faizi


Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna olan askerlik borçlanması, doğum borçlanması ve rapor borçlanması gibi sistemler ile borçlu olabilmektedirler. Günümüzde vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarını önceden belirlenmiş olan miktarlar ile beraber belirli bir periyot eşliğinde ödemesini gerçekleştirmektedir.

Ancak vatandaşlar bazı durumlarda ödeme işlemlerini gerçekleştirirken bazı sorunlar ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu durumda vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarının ödemelerinde aksatma yapmalarına neden olabilmektedir.

Bu noktada borca belirli bir düzeyde faiz işlenmektedir. Vatandaşların gerçekleştiremedikleri ödemenin faiz işlemi borcun olduğu yıl ve aya göre değişiklik gösterebilmektedir. Fakat çoğu zaman çıkarılan aflar sayesinde SGK gecikme faizi indirimleri veya borcun faizinin alınmaması gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumuna var olan ödeyemedikleri borçlarının ne kadar faiz göreceğini belirleyebilmek ve hesaplayabilmek için internet üzerinde yer almakta olan uygulamayı kullanmaktadır. Bu uygulamaya alt tarafta yer alan bağlantı sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu faiz oranlarını inceleyebilmek için borç dönemi ay ve yıl olarak, borcun tutarı gibi bilgilerin girilmesi yeterli olmaktadır.

SGK Gecikme Faizi İçin Lütfen Tıklayınız

24 Mayıs 2013 Cuma

İlk İşe Giriş Tarihi


Günümüzde vatandaşların emeklilik tarihlerini en doğru ve en iyi şekilde hesaplayabilmeleri için ilk işe giriş tarihi konusunda bilgi sahibi olması gerekmektedir. Aksi takdirde emeklilik yaşını ve emeklilik aylığını hesaplama gibi işlemlerin yanlış yapılması sonucu ortaya çıkabilmektedir.

Bu neden ile bu giriş tarihinin en doğru şekilde bilinmesi büyük önem arz etmektedir. Çünkü emeklilik ile ilgili olan hesaplamalar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ilk işe giriş döneminden bugüne kadar olan süreç göz önüne alınarak emeklilik hesaplamaları yapılmaktadır.

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların eski dönemlerde olduğu gibi oldukça uzun vakitler almakta olan sıra bekleme derdini ve stresini yaşamadan rahat ve kolay bir şekilde bu tarih hakkında en doğru bilgiyi alabilmesi amacı ile internet üzerinden E-SGM uygulamasını vatandaşların hizmetine sunmuştur.

Bu uygulamaya gidebilmeniz için ilk olarak alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklamanız gerekmektedir. Bu işlem ile açılan sayfa içerisinde sizden kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il, doğum tarihi ve cilt no gibi sizden başka kimsenin bilemeyeceği bilgiler istenmektedir. Bu bilgileri doğru bir şekilde girdikten sonra sorgula sekmesine basılarak sigortalı olarak ilk işe başlangıç tarihinizi en net şekilde öğrenebilirsiniz.

23 Mayıs 2013 Perşembe

SGK İşe Giriş


Sosyal Güvenlik Kurumu’na çatısında yer almakta olan sistemlerden herhangi bir tanesine bağlı olunan ilk iş ve diğer işten ayrılma ve bir başka işe giriş gibi giriş çıkışların en net bir şekilde güncel olarak çalışan vatandaşlar tarafından görülebilmesi amacı ile hizmet vermektedir.

Vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan uygulama sayesinde vatandaşlar artık hiçbir bir resmi daire giderek saatler süren uzun vakitler sıra bekleme mecburiyetinden kurtulmaktadır.

Günümüzde artık insanlar evlerinden, işyerlerinden ya da sokakta gibi diledikleri ortam içerisinden internete erişim sağlayarak bu uygulamayı çok daha kolay ve hızlı bir şekilde kullanabilmektedir. SGK işe giriş çalışanlar için önem arz eden bir husustur. Çalışan kişinin bu süreç içerisinden işten ayrılması ya da sağlık hizmetlerinden faydalanabilmesi amacı ile farklı sürelerin geçmesi gerekmektedir.

Aksi takdirde çalışan vatandaşlar bu konu nedeni ile çeşitli mağduriyetler yaşayabilmektedir. Bunun önüne geçmek için ise bu tarihler hakkında en güncel şekilde bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Bunu da ancak altta verdiğimiz bağlantı sayesinde internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.



SGK İşe Giriş İçin Lütfen Tıklayınız

22 Mayıs 2013 Çarşamba

İşe Giriş Bildirgesi


Ülkemizde vatandaşların haklarını korumak, çeşitli sosyal haklardan yararlanabilmesini sağlamak ve daha güzel bir emeklilik elde edebilmeleri için hizmet vermekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu, ülkemizin en çok işlem gerçekleştirilmekte olan devlet kurumudur.

Bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu ülkemizde devlet kurumları arasında en aktif olarak hizmet vermekte olan bir devlet kurumudur. Vatandaşların günümüz dünyasının olanaklarından yararlanabilmesi amacı ile hizmet vermektedir.

İşverenler, sigortalı işe giriş bildirgelerini SGK’ ya E-Sigorta kanalı ile elektronik ortam içerisinden göndermek ile mecburi tutulmaktadırlar.

Bu sebep ile işe giriş bildirgeleri SGK’ ya yasal süresi içinde elden verildiği ya da posta kanalı ile gönderildiği durumlar içerisinde dahi, süresi dışında verilmiş gibi idari para cezası uygulanabilmektedir. İşe Giriş Bildirgesi işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna göndermesi mecburi olan bir bildirgedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan işçilere ait işe giriş bildirgeleri TC kimlik numarası girilerek gönderilmelidir. Bu noktada yabancı uyruklu sigortalılara ait işe giriş bildirgelerinin Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğünce verilmekte olan ve doksan dokuz ile başlayan kimlik numarası ile elektronik ortam üzerinde gönderiminin yapılması gerekmektedir.

19 Mayıs 2013 Pazar

Sigorta Sorgulama


Ülkemizde nüfusun büyük bir çoğunluğu Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sunmakta olduğu sigorta türlerinden bir tanesine bağlı olarak çalışmaktadır. Vatandaşlar daha iyi bir emeklilik elde edebilmek ve çeşitli sosyal haklardan yararlanabilmek amacı ile sigortalı olarak çalışmaktadır.

Günümüz dünyasında büyük bir hız ile gelişmekte olan teknoloji sayesinde vatandaşlar artık pek çok alanda olduğu gibi Sosyal Güvenlik Kurumu sorgulama ve hesaplama işlemleri esnasında da sunulan pek çok olanaktan yararlanmaktadır.

Bu noktada SGK hizmet sorgulama diğer adı ile sigorta sorgulama işlemini internet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşların hizmetine sunmuş olduğu E-SGM sistemi üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Bunun için alt tarafta vermiş olduğumuz bağlantıyı kullanabilirsiniz. Vatandaşların sigortaları hakkında en güncel şekilde ve en detaylı şekilde bilgi edinebilmesine olanak sağlamakta olan internet üzerindeki bu sistem sayesinde bu alandaki sorgulama işlemleri oldukça basit bir şekilde sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilmektedir.

Eğer sizlerde sorgulama işlemi oturduğunuz yerden istediğiniz zaman istediğiniz yerden kolay bir şekilde yapmakta istiyorsanız alt tarafta vermiş olduğumuz linke tıklayarak sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede bu sorgulama işlemi için kuruma kadar giderek uzun kuyruklarda sıra gelmesini bekleme mecburiyetinden kurtulabilmektesiniz.

Sigorta Sorgulama İçin Lütfen Tıklayınız

18 Mayıs 2013 Cumartesi

3600 Günden Emeklilik


Ülkemizde vatandaşların emekliliklerini rahat, kaliteli ve iyi koşullarda geçirebilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetlerini sürdürmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer almakta olan sistemler sayesinde vatandaşlar çeşitli sistemlerden emeklilik haklarını elde edebilmektedir.

Bu noktada vatandaşların emeklilik hakkını üç bin altı yüz gün ile emekli olabilmesi için on beş yıllık sigortalılık süresi, üç bin altı yüz prim ödeme gün sayısı ve yaş şartının birlikte sağlanması mecburidir. Ülkemizde vatandaşlar tarafından SSK’dan az prim ödeme olarak da bilinmektedir.

Bu sistem ile emeklilik elde edebilmenize misal olarak üç bin altı yüz gün prim ödeme gün sayısı ve on yıl sigortalılık süresini 20.04.2011 tarihinde doldurmuş olan bir erkek tabloya bakıldığında elli sekiz yaşında emekli olabilmektedir.

Bu noktada vatandaşların dikkat etmesi gereken husus ise son yedi yıl içerisinde son üç buçuk sene SGK’ ya prim ödemiş olmanız gerekmektedir. Bu uygulama 01.08.2010 tarihi olan 5510 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği süreden sonra işe girenler de dahil edilmektedir. 3600 günden emeklilik elde edebilmeniz için bu gerekli olan koşullara uygun olmanız gerekmektedir.

17 Mayıs 2013 Cuma

SGK Maaş Sorgulama


Vatandaşların daha kaliteli bir hizmet alabilmesi için mutlak suret ile günümüz teknolojisine devlet kurumlarının entegre olması gerekmektedir. Vatandaşlar artık internet üzerinde yer almakta olan sorgulama hizmetlerinden ve uygulamalarından yararlanması gerekmektedir.

Günümüzde artık vatandaşlar için zamanın önemi nedeni ile ve kurumların işleyişlerini kolaylaştırmak amacı ile devletin günümüz teknolojisini en iyi şekilde kullanması gerekmektedir. Bu noktada vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan SGK maaş sorgulama işlemi ile artık sorgulama işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir.

Vatandaşların daha hızlı ve daha kolay bir şekilde internet üzerinden maaş sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için E-SGM sistemi Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde hizmet vermektedir. Alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantı ile sizde maaş sorgulama işlemini herhangi bir şifre sorgulaması olmadan rahatlıkla ve kolay bir şekilde sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Bağlantıda açılan sayfa içerisinde sizden doğum tarihi, cilt no, kimlik numarası ve nüfusa kayıtlı olunan il gibi şahsi kimsenin bilemeyeceği bilgiler istenmektedir. Bu bilgileri ve güvenlik kodunu doğru bir şekilde girerek sorgulama işlemini sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

16 Mayıs 2013 Perşembe

SGK Cenaze Yardımı


Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer alan sistemlerden bazılarına bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşların vefatları gibi bir durumda geride kalan yakınlarının bu süreç içerisinde mağduriyet yaşamaması ve cenazenin uygun bir biçimde defni için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından cenaze yardımı yapılmaktadır.

Sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlarımızın vefat etmesi gibi bir durumda geride kalan eş ve çocuklarının mağdur olmaması amacı ile SGK cenaze yardımı verilmektedir. Günümüzde her yıl farklı oranlarda olan cenaze yardım oranı bu yıl içerisinde üç yüz seksen altı olarak belirlenmiştir.

Vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vefat eden sigortalı yakınlarına verilmekte olan cenaze yardımı içi vatandaşların iş Kazası veya meslek hastalığı sonucu, sürekli iş görmezlik geliri, malullük, vazife malullüğü ya da yaşlılık aylığı almakta iken, kendisi için üç yüz altmış gün MYÖ primi ödenmiş olması bu hakkın yakınlarına sağlanması için gereklidir.

Bu hatan yararlanabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna tahsis talep ve beyan taahhüt belgesi ile başvuruda bulunması gerekmektedir. Bu sayede beş gün içerisinde PTT üzerinden ödeme yapılmaktadır. Bu noktada vatandaşlar herhangi bir neden belirtmedikleri takdirde en fazla beş yıl içerisinde almaları gerekmektedir. Aksi takdirde hakları düşmektedir.

15 Mayıs 2013 Çarşamba

SGK Prim Hesaplama


Günümüzde ülkemizde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların çeşitli sosyal ve sağlık olanaklarından yararlanabilmesi ve daha rahat bir emeklilik geçirebilmeleri amacı ile farklı sistemleri vatandaşların hizmetine sunmaktadır.

Bunun için vatandaşların çalışma süreçleri içerisinde mutlak suret ile prim ödemesi yapması gerekmektedir. Sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşların ödemesi gereken primlerini en net ve en güncel şekilde hesaplayabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde vatandaşlara SGK prim hesaplama hizmeti sunulmaktadır.

SGK prim ödemeleri çalışmakta olan sigortalının almakta oldukları brüt ücretler üzerinden hesaplanmaktadır. Prim ödemeleri tamamen çalışmakta olan vatandaşın maaşının üzerinden gerçekleştirilmemektedir. Bu noktada SGK prim ödemelerinin yüzde on dörtlük kısmı çalışmakta olan sigortalı vatandaşın maaşından, yüzde on dokuzluk kısmı işveren tarafından ödenmektedir.

SGK prim ödemesi hesaplamalarında işsizlik sigortası primi de yer almaktadır. Bu noktada hesaplamada yer almakta olan işsizlik sigortası primi yüzde üç oranındadır. Sizde prim hesaplama işlemi gerçekleştirebilmek için alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede kısa bir süre içerisinde internet üzerinden kolay bir şekilde hesaplama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

SGK Prim Hesaplama İçin Lütfen Tıklayınız

14 Mayıs 2013 Salı

SGK İş Göremezlik


Günümüzde tıpkı tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de vatandaşlar kaliteli ve rahat bir emeklilik için ve daha refah bir yaşam için sürekli olarak çalışmaktadır. Ancak sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşlar bazı olumsuz durumlar ile karşılaşmaktadır.

Bu noktada en yaygın olarak görülmekte olanı ise vatandaşların çalışma esnasında yaşadıkları ağır yaralanma ve sakatlıklardır. Vatandaşlar bu gibi bir durum ile karşılaştıkları takdirde SGK iş göremezlik raporu almaktadırlar. Hatta bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacı ile iş göremezlik ödeneği sunmaktadır.

İş göremezlik raporunu Sosyal Güvenlik Kurumu’na sunmuş olan vatandaşları mutlak suret ile bir öncesine kadar doksan gün kadar prim ödemesinin yapılmış olması gerekmektedir. Diğer tüm hususlar ise kişinin iş göremezlik durumu ve neticesinde hazırlanan raporun sağlamlığı ve doğruludur.

Bu konu genel tanımı ile ikiye ayrılmaktadır. Bu noktada iş göremezlik ve geçici iş göremezlik bulunmaktadır. Vatandaşlar her iki hususta da hak elde edebilmek için SGK’nın belirlemiş olduğu şartlara uygun olması ve başvuruda bulunması gerekmektedir.

10 Mayıs 2013 Cuma

Emeklilik Maaşı Hesaplama


İnsanlar her daim güzel, rahat ve kaliteli bir emeklilik elde edebilmek için sürekli olara çalışmaktadır. Vatandaşların emekli olabilmesi için mutlak suret ile yerine getirmesi gereken koşullar gerekmektedir. Vatandaşlar devlet tarafından belirlenmiş olan prim ödemelerini tamamı ile yapması ve emeklilik yaşını doldurmuş olması gerekmektedir.

Bu sayede vatandaşlar emeklilik haklarını elde edebilmektedir. Bu neden ile vatandaşlar yaşamları boyunca sigortalı olarak çalışmaktadır. Emekli oldukların alacakları maaş konusu da vatandaşların en çok merak etmekte olduğu konuların başında gelmektedir.

Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların emeklilik maaşlarını ne kadar olacağı konusunda çok daha hızlı ve kolay bir şekilde bilgi edinebilmesine olanak sağlayacak bir sistem geliştirmiştir. Günümüzde artık vatandaşlar internet üzerinde yer almakta olan uygulama sayesinde emeklilik maaşı hesaplama işlemlerini sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmektedir.

Bu noktada kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olunan il ve ilçe ve doğum tarihin girilmesi gerekmektedir. Bu sayede hesaplama işlemi kısa bir süre içerisinde kolayca yapılabilmektedir.

Emeklilik Maaşı Hesaplama İçin Lütfen Tıklayınız

9 Mayıs 2013 Perşembe

Emeklilik Yaşı Hesaplama


Tüm dünya genelinde vatandaşlar yaşamlarını çalışarak emekli olma mücadelesi içerisinde geçirmektedirler. Günümüzde tüm dünya genelinde farklı ülkelerde farklı emeklilik sistemleri bulunmaktadır.

Ülkemizde bu emeklilik konusunda iki ayrı koşul bulunmaktadır. Bu noktada vatandaşların ilk olarak belirlenmiş olan süreyi doldurmuş olması gerekmektedir. Bu neden ile vatandaşların devlet tarafından belirlenmiş olan sayıda primi Sosyal Güvenlik Kurumu’na ödenmiş olması gerekmektedir.

Bu noktada ikinci koşul ise belirli bir yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir. Vatandaşlar bu iki koşulu tam anlamı ile yerine getirdikleri takdirde emeklilik haklarını elde edebilmektedirler. Günümüz dünyasının büyük bir hızdaki gelişimi internetin çok daha yaygın olarak kullanılmasını ve insanların yaşamlarını daha kolay bir hale getirmektedir.

Bu noktada Sosyal Güvenlik Kurumu’ da vatandaşlara internet üzerinde yer almakta olan emeklilik yaşı hesaplama olanağı sunmaktadır. Bu sayede sadece birkaç dakika içerisinde alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantı ile hesaplama işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu sayede vatandaşlar sigortaya ilk giriş tarihlerine ve prim ödemelerine göre emeklilik yaşlarını kolay bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Emeklilik Yaşı Hesaplama İçin Lütfen Tıklayınız

8 Mayıs 2013 Çarşamba

SSK Sigorta Sorgulama


Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından vatandaşların başta sorgulama ve hesaplama gibi işlemlerini çok daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilmesi amacı ile sunmuş olduğu E-SGM sistemi üzerinden sizlerde SSK sigorta sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Ülkemizde internet üzerinde yer alan ve aktif olarak hizmet vermekte olan devlet kurumlarının başında gelmekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların şifresiz olarak sorgulama gibi işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebilmesi amacı ile bu hizmeti vatandaşlara sunmaktadır.

Sorgulama işlemini internet üzerinden kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmek için sizde alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantı vasıtası ile gerçekleştirebilirsiniz. Açılan sayfa içerisinde sizden istenmekte olan kimlik numarası, cilt no, doğum tarihi ve nüfusa kayıtlı olunan il gibi kişisel bilgileriniz doğru olarak girmeniz gerekmektedir.

Bu işlemin ardından alt kısımda yer alan güvenlik kodunu boş kutuya yazara sorgula sekmesine basılması gerekmektedir. Bu sayede şifresiz olarak sadece birkaç dakika içerisinde bu konudaki sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu da sizin zamandan büyük oranlarda kar elde etmenize olanak sağlarken aynı zamanda da Sosyal Güvenli Kurumunun iş yükünü büyük oranlarda da azaltmaktadır.

SSK Sigorta Sorgulama İçin Lütfen Tıklayınız

7 Mayıs 2013 Salı

SGK Borcu Sorgulama


Günümüzde ülkemizin nüfusunun büyük çoğunluğu bu oran elli milyon gibi bir sayıya tekabül etmektedir ki bu denli büyük oranda vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan sistemler ile çalışmakta ve çeşitli sosyal haklardan yararlanabilmek için hak elde edebilmektedir.

Elli milyon gibi bir sayının Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alması nedeni ile bu sayının on milyon kadarı SGK borcuna sahiptir. Bu SGK borçları SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığının toplanmasından önceki SSK borcu, Bağ-Kur borcu gibi borçlardan biriken borçlardır. SGK borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için yazının sonunda vermiş olduğumuz bağlantı linkine tıklamanız gerekmektedir.

Açılan sayfa içerisinde sizde bir Barkod numarası istenmektedir. Bu numarayı doğru olarak girerek sadece birkaç dakika içerisinde sorgulama işlemini gerçekleştirebilir ve eğer borç yok ise borcu yoktur belgesini rahatlıkla alabilirsiniz. Vatandaşlar eğer borç bulunmakta ise bu borcun ne kadar olduğu ve ne zaman ödemesi gerektiği konusunda detaylı ve güncel olarak bu sayede bilgi edinebilmektedir.

Böylece Sosyal Güvenlik Kurumu borcunu herhangi bir aksama olmadan rahatlıkla yapabilmektedir.

SGK Borcu Sorgulama İçin Lütfen Tıklayınız.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

SGK İntibak Yasası


Geçtiğimiz yıl başında yürürlüğe girmiş olan intibak yasasının emekli maaşlarına nasıl yansıyacağı konusunda pek çok merak edilen konu ve soru bulunmaktadır. İntibak yasası düzenlemesi ile SSK emeklileri malullük aylığı alanlar ve ölüm aylığı alan kişiler yararlanacak.  Bağ-Kur’lular ile birlikte SGK intibak yasası kapsamından faydalanacak emekli sayısı, 1 milyon 913 bin 442 kişi olacak. Ülkemizde yürürlüğe girmiş olan bu yasadan iki bin öncesinde emekli olan vatandaşlar yararlanabilecektir.

Bu noktada bahsi geçmekte olan maddede yer almakta olan bilgiye göre 2000 öncesinde emekli olmuş olan vatandaşların hesaplanan aylıklarının, sigortalı veya hak sahiplerine 2013 yılı Ocak ayı ödeme döneminde ödenmekte olan aylık tutarının altında kalması halinde, mevcut aylıkların ödenmesine devam edileceği ve hesaplanan aylıklar için geriye yönelik herhangi bir ödeme yapılmayacağı karar bağlanmıştı.

Vatandaşların ödenecek olan emekli aylıklarına yansıyacak olan bu artış ile vatandaşların hakları kendilere sunularak bu konudaki mağduriyetleri tamamen giderilmesi amaçlanmaktadır. İntibak yasası kapsamı içerisinde aylıklarına zam yapılacak emeklilere genel toplam neticesinde iki milyar dört yüz kırk milyon TL ödeme yapılmıştır.

4 Mayıs 2013 Cumartesi

BAĞ-KUR Hizmet Dökümü


Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde yer almakta olan Bağ-Kur konusunda vatandaşlar eski dönemlerde kurum binasına gitmesi ve uzun kuyruklarda saatlerce süren bir bekleyiş gerçekleştirmesi gerekmekteydi. Ancak artık günümüzde vatandaşlar internet üzeriden çok kısa bir süre içerisinde BAĞ-KUR Hizmet Dökümü alabilmektedir.

Bağ-Kur’ a bağlı olan vatandaşların hizmet dökümü alabilmesi için iki yöntem bulunmaktadır. Bunlardan şifre ile giriş yapılmakta olanı E-Devlet sistemidir. Vatandaşların buradan hizmet dökümü alabilmesi için mutlak suret ile ilk olarak PTT’den şifre alması gerekmektedir.

Ancak şifresiz olarak işlem yapmak ve hizmet dökümü almak isteyen vatandaşlar için de Sosyal Güvenlik Kurumunun online bir uygulaması bulunmaktadır. Bağ-Kur’ a bağlı olarak çalışmakta olan vatandaşlar alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantı üzerinden Bağ-Kur ile ilgili hizmet dökümü alma işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedirler.

Bu noktada vatandaşlar bağlantıdaki sayfa içerisinde kimlik numarası, nüfusa kayıtlı olunan il, cilt no ve doğum yılını girdikten sonra doğru bir şekilde güvenlik kodunu da yazarak sorgulama işlemini gerçekleştirebilmektedir. Açılan sayfa içerisinde 4B Hizmet Dökümü seçeneğine tıklanması gerekmektedir.

BAĞ-KUR Hizmet Dökümü İçin Lütfen Tıklayınız.

3 Mayıs 2013 Cuma

E-Devlet SGK Hizmet Dökümü


Vatandaşların sosyal hak ve güvencelerden yararlanabilmesi için hayatları boyunca çalışmakta oldukları ve kendilerine ayıracakları zamanların çok kısıtlı olması sebebi ile resmi kurumlara giderek işlemlerini gerçekleştirememektedir. Çünkü oldukça uzun vakitler alan kurumlardaki işlemler büyük vakit kayıplarına neden olmaktadır.

Bu neden ile devlet tarafından 2008 senesinden beri hizmet internet üzerinden hizmet vermekte olan E-Devlet sistemi vatandaşların ülkemizin özellike en yoğun olarak işlem gerçekleştirilmekte olan kurumu olan Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan işlemlerini oturdukları yerden hızlı ve kolay bir şekilde sadece dakikalar içerisinde gerçekleştirebilmelerine olanak sağlamaktadır.

Bu noktada vatandaşlar PTT şubelerinden 2TL karşılığında alacakları şifre ile alt kısımda verdiğimiz bağlantıya tıklayarak E-Devlet SGK Hizmet Dökümü alabilmektedir. Bunun için alt kısımda yer alan bağlantıdan girdiğiniz E-Devlet sistemine kimlik numarası ve aldığınız şifreyi girmeniz gerekmektedir. Girişten sonra açılan sayfa içerisinde yer alan hizmetler kısmından Sosyal Güvenlik Kurumu’nu bulmanız gerekmektedir.

Burada Hizmet Dökümü yazan linke tıklayarak döküm alma işlemini hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet SGK Hizmet Dökümü İçin Lütfen Tıklayınız




1 Mayıs 2013 Çarşamba

E-Devlet SSK Hizmet Dökümü


Günümüzde internet üzerinden SSK ile ilgili işlemleri yapmak çok daha kolay hale gelmiştir. Özellikle 2008 senesinden bu yanan hizmet vermekte olan E-Devlet sistemi içerisinde diğer tüm bakanlıklar ve müdürlükler gibi yer almakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu hizmetleri sayesinde vatandaşların bireysel sigortaları hakkında en güncel bilgiye sıra derdi olmadan oturdukları yerden kolay ve hızlı bir şekilde erişim sağlayabilmektedir.

Ancak E-Devlet üzerinden E-Devlet SSK Hizmet Dökümü alabilmek için öncellikli olarak bir kereye mahsus olmak üzere PTT şubesinden 2 TL karşılığında kimlik gösterilerek şifre alınması gerekmektedir. Şifreyi aldıktan sonra alt kısımda vermiş olduğumuz bağlantıya tıklayarak E-Devlet giriş sayfasına ulaşacaksınız.

Bu noktada kimlik numarası ve şifreyi girdikten sonra üst kısımda yer almakta olan benim sayfam seçeneğine tıklamalısınız. Açılan sayfada sol taraftaki kutu içerisinde yer alan seçenekler arasından hizmet dökümü seçeneğini seçmelisiniz. Bu şekilde orta kısımda bir kutu açılacaktır. O kutunun köşesinden detaylı bilgiye tıkladığınız takdirde en ince detaya kadar güncel sigorta bilgilerinize çok kolay bir şekilde ulaşabilir ve görüntüleyebilirsiniz.

E-Devlet SSK Hizmet Dökümü İçin Lütfen Tıklayınız.